12 dintre cele mai bune alimente neperisabile

Includem produse pe care le considerăm utile pentru cititorii noștri. Dacă cumpărați prin link-urile de pe această pagină, este posibil să câștigăm un mic comision. Iată procesul nostru. Alimentele neperisabile, cum ar fi conservele și fructele uscate, au o durată lungă de valabilitate și nu necesită refrigerare pentru a nu se strica. În schimb, pot
12 dintre cele mai bune alimente neperisabile

Includem produse pe care le considerăm utile pentru cititorii noștri. 

 

Alimentele neperisabile

 cum ar fi conservele și fructele uscate, au o durată lungă de valabilitate și nu necesită refrigerare pentru a nu se strica. În schimb, pot fi depozitate la temperatura camerei, cum ar fi într-o cămară sau dulap (1).

Nu sunt doar alimente standard, ci sunt și o binecuvantare pentru camperii care nu pot aduce alimente perisabile, cum ar fi carne proaspătă, lactate și legume.

În plus, bunurile neperisabile sunt esențiale în situații de urgență și sunt un avantaj pentru organizațiile caritabile care hrănesc sau oferă produse alimentare persoanelor care se confruntă cu lipsă de adăpost sau alimente. nesiguranță.

Deși unele articole precum macaroanele și brânza din cutie sunt pline cu conservanți și alte ingrediente nesănătoase, sunt disponibile destul de multe alimente nutritive neperisabile.

Iată 12 dintre cele mai sănătoase alimente neperisabile.

Cu o durată lungă de valabilitate și un conținut ridicat de nutrienți, fasolea uscată și conservată sunt alegeri inteligente de alimente neperisabile. Fasolea conservată poate fi păstrată la temperatura camerei timp de 2-5 ani, în timp ce fasolea uscată poate dura 10 sau mai mulți ani, în funcție de ambalaj (1).

De fapt, un studiu a constatat că boabele pinto păstrate până la 30 de ani au fost considerate comestibile de către 80% dintre persoanele de pe un panou de utilizare a alimentelor de urgență (2) .

Fasolea este o sursă excelentă de fibre, proteine pe bază de plante, magneziu, vitamine B, mangan, fier, fosfor, zinc și cupru. În plus, se asortează bine cu majoritatea alimentelor și fac adaosuri consistente la supe, mâncăruri cu cereale și salate (3 ).

Unturile de nuci sunt cremoase, bogate în nutrienți și delicioase.

Deși temperaturile de depozitare pot afecta termenul de valabilitate, untul de arahide din comerț se păstrează până la 9 luni la temperatura camerei. Untul de arahide natural, care nu conține conservanți, durează până la 3 luni la 50℉ (10℃) și doar 1 lună la 77℉ (25℃) (4, 5 ).

Potrivit Departamentului Agriculturii Statelor Unite (USDA), untul de migdale păstrează timp de până la 1 an la temperatura camerei, în timp ce untul de caju se păstrează până la 3 luni (6).

Unturile de nuci sunt o sursă bogată de grăsimi sănătoase, proteine , vitamine, minerale și compuși puternici din plante, inclusiv antioxidanți fenolici, care sunt compuși care vă protejează corpul împotriva stresului oxidativ și a daunelor cauzate de molecule instabile numite radicali liberi (7).

Borcanele cu unt de nuci pot fi depozitate în cămară, în timp ce pachetele mai mici pot fi luate în rucsac sau în camping pentru o gustare din mers.

Deși majoritatea fructelor și legumelor proaspete au un termen de valabilitate scurt, produsele uscate sunt considerate neperisabile. Când sunt depozitate corespunzător, majoritatea fructelor uscate pot fi păstrate în siguranță la temperatura camerei timp de până la 1 an, iar legumele uscate pot fi păstrate aproximativ jumătate din acest timp (8, 9, 10).

Puteți alege dintr-o varietate de fructe și legume uscate, inclusiv fructe de pădure uscate, mere, roșii și morcovi. De asemenea, puteți folosi un deshidrator sau un cuptor pentru a vă face propriile fructe și legume uscate. Ambalajul sigilat sub vid poate ajuta la prevenirea deteriorării.

Fructele și legumele uscate pot fi savurate ca o gustare sau adăugate la amestecul de trasee. În plus, legumele uscate pot fi rehidratate adăugându-le în supe sau tocane dacă nu sunt disponibile produse proaspete.

Deși peștele proaspăt și păsările de curte sunt pline de nutrienți, sunt foarte perisabile. Totuși, soiurile conservate pot fi păstrate în siguranță fără refrigerare pentru perioade lungi de timp — până la 5 ani la temperatura camerei (1).

Tonul și fructele de mare sunt, de asemenea, vândute în pachete ușoare cunoscute sub denumirea de pungi pentru retortă, care sunt perfecte pentru cămarele mai mici și rucsac. Fructele de mare în pungi de retortă au o perioadă de valabilitate de până la 18 luni (11).

Puiul și alte cărnuri pot fi găsite și în pungile de retortă, deși ar trebui să consultați ambalajul pentru informații despre termenul de valabilitate.

Nucile și semințele sunt usor de transportat, bogate în nutrienți și stabile la raft, ceea ce le face alimente de bază neperisabile. Preferate de turiști și drumeți pentru gustări bogate în calorii, sunt, de asemenea, grozave de avut la îndemână în orice situație.

În medie, nucile durează aproximativ 4 luni atunci când este păstrat la sau aproape de temperatura camerei (68℉ sau 20℃), deși perioada de valabilitate variază foarte mult între soiurile de nuci (12).

De exemplu, caju poate fi păstrat timp de 6 luni la 68℉ (20℃), în timp ce fisticul durează doar 1 lună la aceeași temperatură (12).

Semințele au un raft comparabil vieți. Potrivit USDA, semințele de dovleac rămân proaspete timp de 6 luni la temperatura camerei (13).

Cerealele integrale precum ovăzul, orezul și orzul au o perioadă de valabilitate mult mai lungă decât alte surse de carbohidrați populare, dar perisabile, cum ar fi pâinea, ceea ce le face o alegere inteligentă pentru depozitarea pe termen lung a alimentelor.

De exemplu, orezul brun poate fi păstrat la 50–70℉ (10–21℃) timp de până la 3 luni, în timp ce farro durează până la 6 luni la temperatura camerei (14, 15) În plus, consumul de cereale integrale vă poate reduce riscul de diabet de tip 2, boli de inimă și anumite tipuri de cancer (16) .

Conserva a fost folosită de mult timp pentru a prelungi perioada de valabilitate a alimentelor perisabile, inclusiv fructele și legumele .

Căldura utilizată în timpul conservelor ucide microorganismele potențial dăunătoare, iar sigiliul caracteristic al alimentelor conservate împiedică noile bacterii să strice conținutul (1).

Perioada de valabilitate a conservelor de fructe și legume depinde de tipul de produs.

De exemplu, legumele conservate cu conținut scăzut de acid, inclusiv cartofii, morcovii, sfecla și spanacul, durează 2-5 ani la temperatura camerei (1).

Pe de altă parte, fructele bogate în acid, precum grepfrutul, merele, piersicile, fructele de pădure și ananasul durează doar 12-18 luni. Același lucru este valabil și pentru legumele ambalate în oțet, cum ar fi varza murată, salata germană de cartofi și alte legume murate (1).

Când faceți cumpărături, alegeți fructele conservate ambalat în apă sau suc 100% de fructe, mai degrabă decât în sirop greu, și optați pentru legume conservate cu conținut scăzut de sodiu ori de câte ori este posibil.

Dacă sunteți viclean în bucătărie, luați în considerare conservarea acasă folosind legume și fructe cumpărate din magazin sau cultivate în grădină. Dacă nu știi cum, poți consulta numeroase cărți sau tutoriale online.

Conservarea cărnii este o practică folosită încă din cele mai vechi timpuri pentru a împiedica sursele de proteine să se strice. Mai exact, sacadat se face prin vindecarea cărnii într-o soluție de sare, apoi deshidratarea acesteia. Conservanți, arome și alți aditivi sunt uneori utilizați în timpul procesării.

Sunt disponibile multe tipuri de jerky, inclusiv carne de vită, somon, pui și bivol. Există chiar și alternative sacadate pe bază de plante, făcute din nucă de cocos, banane și fructe de jac. Acestea fiind spuse, rețineți că aceste alternative nu sunt echivalente din punct de vedere nutrițional cu jerkies pe bază de carne.

Sucurile din comert pot fi păstrate în siguranță în cămară timp de până la 1 an, deși USDA recomandă ca carnea de casă să fie păstrată la temperatura camerei pentru maximum 2 luni (17) arome sau conservanți.

Granola și batoanele proteice sunt un aliment de preferat pentru drumeți datorită duratei de valabilitate lungi și compoziției nutritive.

Multe batoane granola rămân proaspete până la 1 an la temperatura camerei. De asemenea, majoritatea batoanelor proteice au o perioadă de valabilitate de cel puțin 1 an, deși cel mai bine este să verificați eticheta produselor individuale pentru informații despre expirare (18, 19).

. În plus, granola și batoanele proteice pot fi foarte hrănitoare atâta timp cât alegi soiurile potrivite. Căutați mărci care sunt pline de ingrediente consistente, cum ar fi ovăz, nuci și fructe uscate, și care conțin puțin zahar adăugat și ingrediente artificiale.

Supele conservate și uscate sunt o alegere excelentă atunci când vă aprovizionați cămara. Ele sunt, de asemenea, preferate de organizațiile de donații de alimente.

Majoritatea supelor conservate au un conținut scăzut de acid și pot rezista până la 5 ani la temperatura camerei. Excepție fac soiurile pe bază de roșii, care au un termen de valabilitate de aproximativ 18 luni (1). an de depozitare, cel mai bine este să verificați etichetele pentru datele de expirare.

Alegeți supe bogate în ingrediente sănătoase, cum ar fi legume și fasole și alegeți produse cu conținut scăzut de sodiu ori de câte ori este posibil, deoarece consumul prea multă sare adăugată vă poate dăuna sănătății .

Liofilizarea folosește sublimarea, un proces în care gheața este transformată direct în vapori, pentru a îndepărta apa din alimente, astfel încât să reziste mai mult la temperatura camerei. Mâncărurile liofilizate sunt populare printre cei cu rucsac din cauza greutății lor ușoare și a portabilității (11). realizat pentru depozitare pe termen lung — unele produse beneficiind de o garanție a gustului de 30 de ani (20).

Multe companii, inclusiv Wild Zora și AlpineAire, fac mese delicioase, liofilizate, care nu sunt doar sănătoase, ci și se potrivesc cu anumite modele alimentare.

În timp ce laptele proaspăt și unele alternative nelactate, cum ar fi laptele de migdale și nucă de cocos, trebuie să fie refrigerate, laptele stabil la raft și multe alte nelactate sunt preparate pentru a fi păstrate la temperatura camerei.

Laptele la raft sau aseptic este procesat și ambalat diferit decât laptele obișnuit, deoarece este încălzit la temperaturi mai ridicate și ambalat în recipiente sterile ( 21).

Un studiu a constatat că laptele stabil la raft a avut o durată de valabilitate de până la 9 luni când a fost păstrat la 40-68℉ (4-20℃) (

21).

Plant -bauturile pe baza de lapte de soia ambalate in materiale flexibile, inclusiv plastic, hartie si aluminiu, dureaza in mod similar pana la 10 luni, in timp ce laptele de cocos conservat se pastreaza pana la 5 ani la temperatura camerei (1, 22).

Laptele pe bază de plante și care se pot păstra la raft pot fi utilizate atunci când refrigerarea nu este disponibilă. Laptele praf este o alternativă bună, cu o durată estimată de valabilitate de 3-5 ani atunci când este păstrat într-un loc răcoros și întunecat. Poate fi reconstituit cu apă curată în porții mici după cum este necesar (23).

Alimentele neperisabile durează mult timp fără a se strica și sunt necesare în numeroase situații.

Indiferent dacă doriți să donați articole organizațiilor caritabile, să vă pregătiți pentru potențiale situații de urgență, să cumpărați produse prietenoase cu rucsacul sau să vă stocați cămara, puteți alege dintre o abundență de alimente sănătoase care nu necesită refrigerare

Lasă un răspuns
Related Posts