21 de motive pentru a mânca alimente adevărate

Mâncarea adevărată este mâncarea care este cât mai aproape de starea sa naturală. Este în primul rând: neprocesat fără aditivi chimici bogat în nutrienți Cu toate acestea, de când alimentele procesate au devenit populare în secolul al XX-lea, dieta occidentală s-a orientat mai mult către mesele gata de consum. În timp ce alimentele procesate sunt
21 de motive pentru a mânca alimente adevărate

Mâncarea adevărată este mâncarea care este cât mai aproape de starea sa naturală.

Este în primul rând:

  • neprocesat
  • fără aditivi chimici
  • bogat în nutrienți

Cu toate acestea, de când alimentele procesate au devenit populare în secolul al XX-lea, dieta occidentală s-a orientat mai mult către mesele gata de consum.

În timp ce alimentele procesate sunt convenabile, ele vă pot afecta sănătatea. Așadar, să urmezi o dietă bazată pe alimente adevărate poate fi unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poți face pentru a ajuta la menținerea sănătății bune.

Iată 21 de motive pentru a mânca alimente adevărate.

Alimentele neprocesate de origine animală și vegetală pot ajuta la furnizarea vitaminelor și mineralelor de care aveți nevoie pentru o sănătate optimă.

De exemplu, 1 cană (149 grame) de ardei gras roșu, kiwi ( 180 mg) sau felii de portocale (165 grame) conțin mai mult de 100% din RDI pentru vitamina C (1, 2, 3).

Ouale si ficatul sunt deosebit de bogate in colina, un nutrient esential pentru buna funcția creierului (4, 5).

Și o singură nucă de Brazilia oferă tot seleniul de care aveți nevoie pentru o zi întreagă (6).

De fapt, majoritatea alimentelor integrale sunt surse bune de vitamine, minerale și alte ben nutrienți eficienți.

Unele cercetări sugerează că consumul de alimente dulci poate crește riscul de obezitate, insulină rezistență, diabet de tip 2, afecțiuni hepatice grase și boli de inimă (7, 8, 9).

În general, alimentele reale tind să fie mai puține în zahăr adăugat decât multe alimente procesate alimente.

Chiar dacă fructele conțin zahăr, sunt, de asemenea, bogate în apă și fibre, ceea ce îl face o opțiune mult mai sănătoasă decât consumul de sifon și alimente procesate.

Alimentele adevărate sunt pline de antioxidanți și nutrienți care susțin sănătatea inimii, inclusiv magneziu și grăsimi sănătoase.

Mâncarea unei diete bogate în alimente hrănitoare, neprocesate poate ajuta, de asemenea, la reducerea inflamației, care este considerat unul dintre factorii majori ai bolilor cardiace (10) .

  • Populația mondială este în continuă creștere, iar odată cu această creștere vine și cererea crescută pentru alimente.

    Cu toate acestea, producerea de alimente pentru miliarde de oameni poate afecta mediul.

    Acest lucru se datorează parțial distrugerii pădurilor tropicale pentru terenuri agricole, nevoilor crescute de combustibil, utilizării pesticidelor, gazelor cu efect de seră și ambalajelor care ajung în gropile de gunoi.

    Dezvoltarea unei agriculturi durabile bazată pe hrană reală poate ajuta la îmbunătățirea sănătății planetei prin reducerea necesarului de energie și scăderea cantității de deșeuri nebiodegradabile pe care le produc oamenii (

  • 11).

  • Fibrele oferă multe beneficii pentru sănătate, inclusiv stimularea funcției digestive, sănătate metabolică și senzații de plenitudine (12, 13, 14).

    Alimentele precum avocado, semințele de chia, semințele de in și murele sunt deosebit de bogate în fibre sănătoase, alături de fasole și leguminoase.

    Consumul de fibre prin alimente integrale este mai bine decât să luați un supliment, deoarece vă face să vă simțiți mai plini. mai mult și veți obține, de asemenea, nutrienții adăugați din fructe sau legume.

    Conform Federației Internaționale de Diabet, peste 450 de milioane de oameni trăiesc cu diabet în întreaga lume.

    Acest număr este de așteptat să crească la 700 de milioane până în 2045.

    Mâncarea unei diete bogate în plante fibroase și alimente de origine animală neprocesate poate ajuta la reducerea nivelului de zahăr din sânge la persoanele care au sau sunt expuse riscului de diabet .

    Într-un studiu de 12 săptămâni, persoanele cu diabet sau prediabet au urmat o dietă paleolitică care combină carne proaspătă, pește, fructe, legume, ouă și nuci. Au înregistrat o scădere cu 26% a nivelului de zahăr din sânge (15).

    Pe lângă promovarea sănătății generale mai bune, alimentele adevărate pot ajuta la hrănirea și protejează-ți pielea.

    De exemplu, s-a dovedit că ciocolata neagră și avocado protejează pielea împotriva daunelor solare (16, 17).

    Studiile sugerează că consumul mai multor legume, pește, fasole și ulei de măsline poate ajuta la reducerea ridurilor, pierderea elasticității și alte aspecte legate de vârstă. modificări ale pielii (18, 19).

    În plus, trecerea de la o dietă occidentală bogată în procesate alimente la unul bazat pe alimente reale pot ajuta la prevenirea sau reducerea acneei (20).

    Nivelurile trigliceridelor din sânge sunt puternice influențată de aportul alimentar.

    Din moment ce nivelul trigliceridelor poate crește atunci când consumați zahăr și carbohidrați rafinați, cel mai bine este să minimizați aceste alimente.

    În plus, s-a demonstrat că inclusiv alimentele neprocesate precum peștele gras, carnea slabă, legumele și nucile reduc semnificativ nivelurile de trigliceride (21 , 22).

    Pentru a-ți menține dieta interesantă, poți include diverse alimente, cum ar fi să încerci legume pe care nu le-ai consumat niciodată.

    Există sute de opțiuni alimentare reale diferite, inclusiv o mare varietate de carne, pește, lactate, legume, fructe, nuci, leguminoase, cereale integrale și semințe.

    Încercați în mod regulat alimente noi. Unele opțiuni unice includ dovlecei chayote, semințe de chia, organe, chefir și quinoa.

    Se spune că mâncarea adevărată este mai scumpă decât alimentele procesate.

    Într-o analiză a 27 de studii din 10 țări, s-a constatat că consumul de alimente mai sănătoase costă cu aproximativ 1,56 USD mai mult decât alimentele procesate la 2.000 de calorii (23).

    Cu toate acestea, această diferență poate fi minimă în comparație cu costul gestionării bolilor cronice, cum ar fi diabetul și obezitatea.

    De exemplu, un studiu a remarcat că persoanele cu diabet cheltuiesc de 2,3 ori mai mult pentru consumabile medicale și alte costuri de asistență medicală decât cei care nu au această afecțiune (24).

    Astfel, mâncarea reală costă mai puțin pe termen lung, deoarece este mai probabil să vă ajute să vă mențineți sănătos, reducând la minimum costuri medicale.

    Spre deosebire de trans și procesat fa Se găsesc în uleiurile vegetale și în unele tartine, cele mai multe grăsimi naturale sunt mai bine să aibă.

    De exemplu, uleiul de măsline extravirgin este o sursă excelentă de acid oleic, un grăsime care promovează sănătatea inimii (25).

    Semințele sunt o sursă bună de acizi grași omega-3. Acizii grași omega-3 cu lanț lung ajută la combaterea inflamației și la protejarea sănătății inimii, iar peștele gras, cum ar fi somonul, heringul și sardinele, sunt, de asemenea, surse excelente ( 26, 27 ).

    Alte alimente adevărate care sunt bogate în grăsimi sănătoase includ avocado și nuci.

      Facerea alimentelor reale în stilul tău de viață poate ajuta la reducerea riscului de îmbolnăvire.

      Modele de alimentație – cum ar fi dieta mediteraneană – au fost bazate pe alimente întregi, neprocesate. s-a demonstrat că reduce riscul de boli de inimă, diabet și sindrom metabolic (28, 29).

      În plus, mai multe studii observaționale mari leagă o dietă echilibrată bogată în fructe și legume cu un risc scăzut de cancer și boli de inimă (30, 31).

      Antioxidanții sunt compuși care ajută la combaterea radicalilor liberi, care sunt molecule instabile care pot deteriora celulele corpului tău.

      Se găsesc în toate alimentele reale, în special în alimente vegetale, cum ar fi legumele, fructele, nucile, cerealele integrale și leguminoasele. Alimentele proaspete, neprocesate de origine animală conțin și antioxidanți, deși în cantități mult mai mici.

      De exemplu, gălbenușurile de ou oferă luteină și zeaxantina, care pot ajuta la protejarea împotriva bolilor oculare precum cataracta și degenerescența maculară (32, 33).

      Mâncarea adevărată poate fi benefic pentru microbiomul intestinal, care se referă la microorganismele care trăiesc în tractul digestiv.

      Într-adevăr, multe alimente adevărate funcționează ca prebiotice – alimente pe care bacteriile tale intestinale le fermentează în acizi grași cu lanț scurt. Pe lângă promovarea sănătății intestinale, acești acizi grași pot îmbunătăți gestionarea zahărului din sânge.

      Sursele alimentare adevărate de prebiotice includ usturoiul, sparanghelul și cacao.

      Conform cercetărilor, un aport ridicat de alimente procesate și fast-food a fost asociat cu o rată mai mare de supraalimentare, în special la cei care sunt supraponderali în comparație cu cei care sunt nu la o greutate mai mare (34).

      Prin contrast, alimentele adevărate nu găzduiesc zaharurile și aromele care încarcă alimentele procesate și pot conduce la supraalimentarea.

      )

      Dinții sănătoși pot fi un alt beneficiu al alimentelor reale.

      Zahărul și carbohidrații rafinați din dieta occidentală pot promova cariile dentare prin hrănirea bacteriilor care cauzează placa trăiește în gura ta. Combinația de zahăr și acid din sifon este deosebit de probabil să provoace degradare (35, 36).

      În plus, brânza pare să ajute la prevenirea cariilor prin creșterea pH-ului și întărirea smalțului dentar. Un studiu a constatat că consumul de brânză a îmbunătățit dramatic rezistența smalțului la persoanele cu producție limitată de salivă (37, 38).

      De asemenea, sa demonstrat că ceaiul verde protejează smalțul dinților. Un studiu a constatat că clătirea cu ceai verde a redus semnificativ cantitatea de eroziune care a apărut atunci când oamenii au băut sifon și s-au spălat energic pe dinți (39

      ).

      O dietă bazată pe alimente adevărate poate ajuta, de asemenea, la reducerea poftei de dulciuri precum prăjituri, prăjituri și bomboane.

      Odată ce corpul tău se adaptează la consumul de alimente întregi, neprocesate, pofta de alimente cu zahăr ar putea deveni rare.

      Pe lângă îmbunătățirea propriei sănătăți și bunăstare, consumul de alimente adevărate poate ajuta oamenii la care țin să rămână sănătoși .

      A conduce prin exemplul ar putea încuraja prietenii și familia să adopte un model de alimentație bogat în nutrienți. Este, de asemenea, o modalitate bună de a vă ajuta copiii să învețe despre o alimentație bună.

      O mentalitate de dietă poate fi dăunătoare, deoarece limitează concentrarea ta pe greutatea ta.

      De fapt, o alimentație bună înseamnă mult mai mult decât pierderea în greutate. Este, de asemenea, despre a avea suficientă energie și a te simți sănătos.

      Concentrarea pe consumul de mese echilibrate bogate în fructe și legume în loc de dietă poate fi un mod mult mai durabil și mai plăcut de a trăi. În loc să se concentreze asupra pierderii în greutate, lăsați pierderea în greutate să vină ca efect secundar natural al unei diete bogate în nutrienți și al sănătății metabolice îmbunătățite.

      Achiziționarea de produse, carne și produse lactate de pe piețele fermierilor sprijină oamenii care cultivă alimente în comunitatea dvs.

      În plus, fermele locale oferă adesea produse proaspete. și alimente mai puțin procesate decât supermarketurile.

      Pe lângă orice altceva, mâncarea adevărată are un gust delicios.

      Uimitorul f gustul alimentelor proaspete, neprocesate este de netăgăduit.

      Odată ce papilele tale gustative s-au adaptat la mâncarea adevărată, mâncarea nedorită procesată pur și simplu nu se poate compara.

      )

    Mâncarea adevărată este doar o componentă a unui stil de viață sănătos.

    Este de asemenea, important să:

    • să faceți exerciții cât mai des posibil
      • scădeți nivelul de stres
      • mențineți o alimentație adecvată
      • Dar nu există nicio îndoială că consumul mai multor alimente adevărate va contribui în mare măsură la îmbunătățirea sănătății tale.

    Lasă un răspuns
    Related Posts