23 de sfaturi pentru a ușura pregătirea meselor

Includem produse pe care le considerăm utile pentru cititorii noștri. Dacă cumpărați prin link-urile de pe această pagină, este posibil să câștigăm un mic comision. Iată procesul nostru. Planificarea și pregătirea meselor sunt abilități minunate pe care trebuie să le aveți în trusa personală de instrumente pentru sănătate și bunăstare. Un plan de masă bine
23 de sfaturi pentru a ușura pregătirea meselor

Includem produse pe care le considerăm utile pentru cititorii noștri. Dacă cumpărați prin link-urile de pe această pagină, este posibil să câștigăm un mic comision. Iată procesul nostru.

Planificarea și pregătirea meselor sunt abilități minunate pe care trebuie să le aveți în trusa personală de instrumente pentru sănătate și bunăstare.

Un plan de masă bine gândit vă poate ajuta să vă îmbunătățiți calitatea dietei sau să atingeți un anumit obiectiv de sănătate, economisind în același timp timp și bani pe parcurs (

1

).

)Iată 23 de sfaturi simple pentru dezvoltarea unui obicei de planificare a meselor de succes.

Dacă nu ați creat niciodată un planul de masă sau reveniți la el după o pauză lungă, poate fi un pic descurajantă.

Dezvoltarea unui obicei de planificare a mesei nu este diferită de făcând orice altă schimbare pozitivă în viața ta. Începeți puțin și construiți încet încrederea este o modalitate excelentă de a vă asigura că noul obicei este durabil.

Începeți prin a planifica doar câteva mese sau gustări pentru saptamana ce urmeaza. În cele din urmă, vă veți da seama care strategii de planificare funcționează cel mai bine și vă puteți construi încet pe planul dvs. adăugând mai multe mese după cum credeți de cuviință.

2. Luați în considerare fiecare grup de alimente

Indiferent dacă pregătiți mese pentru o săptămână, lună sau doar câteva zile, este important să asigurați-vă că fiecare grup de alimente este reprezentat în planul dvs.

Cel mai sănătos plan de masă pune accent pe alimente integrale, cum ar fi fructele, legumele, leguminoasele, cerealele integrale , proteine ​​de înaltă calitate și grăsimi sănătoase, limitând în același timp sursele de cereale rafinate, zaharuri adăugate și exces de sare (2).

Pe măsură ce vă culegeți rețetele preferate, gândiți-vă la fiecare dintre aceste grupuri de alimente. Dacă lipsește vreuna dintre ele, faceți un punct pentru a completa golurile.

O bună organizare este o componentă cheie a oricărui plan de masă de succes.

O bucătărie, cămară și frigider organizate fac totul, de la crearea meniului până la cumpărături alimentare și pregătiți-vă masa cu ușurință, deoarece veți ști exact ce aveți la îndemână și unde sunt instrumentele și ingredientele.

Nu există niciun drept sau un mod greșit de a vă organiza spațiile de pregătire a mesei. Doar asigurați-vă că este un sistem care funcționează pentru dvs.

)

4. Investește în containere de depozitare de calitate

Containerele pentru depozitarea alimentelor sunt unul dintre cele mai esențiale instrumente de pregătire a mesei.

Dacă În prezent, lucrezi cu un dulap plin de recipiente nepotrivite și cu capace lipsă, s-ar putea să găsești foarte frustrant procesul de pregătire a mesei. Merită din plin timpul și banii dvs. să investiți în containere de înaltă calitate.

Înainte de a face o achiziție, luați în considerare utilizarea destinată fiecărui container. Dacă le veți îngheța, le veți pune la microunde sau le veți curăța cu mașina de spălat vase, asigurați-vă că alegeți recipiente sigure pentru acest lucru.

Sticlă recipientele sunt ecologice și sigure pentru cuptorul cu microunde. Sunt disponibile pe scară largă în magazine și online.

Este, de asemenea, util să aveți o varietate de dimensiuni pentru diferite tipuri de alimente.

5. Păstrați o cămară bine aprovizionată

Menținerea unui stoc de bază de capse de cămară este o modalitate excelentă pentru a vă simplifica procesul de pregătire a mesei și pentru a simplifica crearea meniului.

Iată câteva exemple de alimente sănătoase și versatile de păstrat în cămară:

 • Cereale integrale: orez brun,
  quinoa, ovăz, bulgur, integral paste de grau, mamaliga
  • Leguminoase:
   conserve sau uscate

  fasole neagră, fasole garbanzo, fasole pinto, linte

 • Conserve: sărac în sodiu
  bulion, rosii, sos de rosii, anghinare, masline, porumb, fructe (fara adaugat
  zahăr), ton, somon, pui
  • Uleiuri:
   măsline, avocado,
   nucă de cocos
 • Elemente esențiale pentru copt: praf de copt, bicarbonat de sodiu, făină, amidon de porumb
 • Alte : Unt de migdale,
  unt de arahide, cartofi, amestec de nuci, fructe uscate

  Păstrând unele dintre aceste elemente esențiale la îndemână , trebuie doar să vă faceți griji cu privire la ridicarea articolelor proaspete din alimentația dvs. săptămânală așezare. Acest lucru poate ajuta la reducerea stresului și la îmbunătățirea eficienței eforturilor de planificare a mesei.

 • 6. Păstrați o varietate de condimente la îndemână

  Ierburile și condimentele pot face diferența între o masă uimitoare și una pur și simplu ok. Pentru majoritatea oamenilor, un plan de masă care constă în mod constant din mâncăruri delicioase ar putea fi suficient pentru ca obiceiul de planificare a mesei să rămână.

  Pe lângă faptul că este potențiatori de aromă excepționali, ierburi și condimente sunt încărcate cu compuși vegetali care oferă o varietate de beneficii pentru sănătate, cum ar fi reducerea daunelor celulare și a inflamației (3).

  Dacă nu aveți deja o cantitate solidă de ierburi uscate și condimente, alegeți până la 2–3 borcane cu preferatele tale de fiecare dată când mergi la cumpărături și construiești încet o colecție.

  7. Cumpărați mai întâi cămară

  Înainte de a vă așeza să vă faceți planul de masă, faceți un inventar a ceea ce aveți deja la îndemână.

  Utilizați cu atenție toate zonele dvs. de depozitare a alimentelor, inclusiv cămară, congelator și frigider și notați orice specificație alimente fictive pe care vrei sau trebuie să le consumi.

  Făcând acest lucru te ajută să treci prin alimentele pe care le ai deja, reduce risipa și te împiedică să cumpărând în mod inutil aceleași lucruri din nou și din nou.

  8. Fă-ți timp în mod constant

  The Cel mai bun mod de a integra o rutină de planificare a mesei în stilul tău de viață este să o faci o prioritate. Poate fi de ajutor să-ți aloci în mod regulat un bloc de timp dedicat exclusiv planificării.

  Pentru unii oameni, elaborarea unui plan de masă poate dura ca doar 10-15 minute pe săptămână. Dacă planul dvs. include, de asemenea, pregătirea din timp a unor produse alimentare sau porționarea înainte de mese și gustări, este posibil să aveți nevoie de câteva ore.

  Indiferent de strategia dvs. specifică, cheia succesului este să vă faceți timp și să rămâneți consecvenți.

  9. Desemnați un loc pentru salvarea și stocarea rețetelor

  Evitați frustrarea inutilă de a încerca să vă amintiți rețetele salvându-le într-o locație desemnată la care puteți consulta cu ușurință oricând.

  Acesta poate fi într-un format digital pe computer, tabletă sau telefon mobil sau într-o locație fizică din casa dvs.

  Păstrarea unui spațiu rezervat pentru rețetele dvs. economisește timp și ajută la reducerea oricărui stres potențial asociat cu planificarea mesei.

  Poate fi o provocare să te simți mereu ins intenționat să creeze un meniu nou-nouț în fiecare săptămână, dar nu trebuie să o faci singur.

  Dacă ești responsabil pentru masă planificarea și pregătirea pentru o întreagă gospodărie, nu vă fie teamă să cereți contribuții membrilor familiei dvs.

  Dacă gătiți în principal pentru tu însuți, vorbește cu prietenii tăi despre ceea ce gătesc sau folosește resurse online, cum ar fi rețelele sociale sau blogurile alimentare, pentru inspirație.

  11. Urmăriți și înregistrați-vă mesele preferate

  Poate fi frustrant să uiți o rețetă de care ți-a plăcut cu adevărat tu sau familia ta.

  Sau mai rău – uitând cât de mult ți-a displăcut o rețetă, doar pentru a o face din nou și trebuie să sufere prin ea a doua oară.

  Evitați aceste dificultăți culinare ținând o evidență continuă a meselor preferate și cele mai puțin preferate.

  Este, de asemenea, util să notează orice modificări pe care le-ați făcut sau ați dori să le faceți unei anumite rețete, astfel încât să puteți începe rapid să vă duceți abilitățile culinare de la amator la expert.

  12. Mergeți întotdeauna la magazin alimentar înarmat cu o listă (sau magazin online)

  A merge la magazinul alimentar fără o listă de cumpărături este o modalitate bună de a pierde timpul și ajunge să cumperi o mulțime de lucruri de care nu ai nevoie.

  A avea o listă te ajută să rămâi concentrat și să lupți cu tentația de a cumpăra alimente pe care nu ai de gând să le folosești doar pentru că este la reducere.

  În funcție de locul în care locuiești, unele lanțuri de băcănie mai mari oferă opțiunea de cumpărături online și fie să vă ridicați alimentele la o oră stabilită, fie să vi se livreze.

  Este posibil să vi se plătească o taxă pentru aceste servicii, dar pot fi un instrument excelent pentru a economisi timp și pentru a evita cozile lungi și distragerile promoțiile pe care probabil le veți întâlni la magazin.

  13. Evitați cumpărăturile când vă este foame

  Nu mergeți la magazin atunci când vă este foame, deoarece acest lucru poate crește riscul de cumpărături impulsive pe care probabil că veți regreta mai târziu.

  )

  Dacă simțiți un pic de foame înainte de a merge la magazin, nu ezitați să luați o gustare mai întâi, chiar dacă este în afara mesei obișnuite și rutina de gustare.

  Profitați de secțiunea vrac a supermarketului dvs. local ca o modalitate de a economisi bani, de a cumpăra doar cantitatea de care aveți nevoie și de a reduce deșeurile inutile de ambalaje.

  Această parte a magazinului este un loc grozav pentru a cumpăra produse de bază, cum ar fi orez, cereale, quinoa, nuci, semințe și fructe uscate și fasole.

  Aduceți-vă propriile containere, astfel încât să nu fie nevoie să folosiți pungi de plastic pentru a vă transporta articolele în vrac acasă.

  15. Planificați și reutilizați resturile

  Dacă nu doriți să petreceți timp gătind în fiecare zi a săptămânii, plănuiți să faceți suficient pentru a avea resturi.

  Pregătirea câtorva porții suplimentare din ceea ce gătești pentru cină este o modalitate excelentă de a lua prânzul pentru mâine, fără niciun efort suplimentar.

  Dacă nu sunteți un fan al resturilor, gândiți-vă cum le puteți reutiliza astfel încât să nu se simtă ca resturi.

  )

  De exemplu, dacă prăjiți un pui întreg cu legume rădăcinoase pentru cină, mărunțiți carnea de pui rămasă și folosiți-l pentru tacos, supă sau ca topping de salată pentru prânz următoarea zi.

  Gătitul în lot este atunci când yo u pregătiți cantități mari de alimente individuale în scopul utilizării lor în moduri diferite pe parcursul săptămânii. Această metodă este utilă mai ales dacă nu aveți prea mult timp de petrecut gătind în timpul săptămânii.

  Încercați să gătiți un lot mare de quinoa sau orez și prăjiți o tavă mare de legume, tofu sau carne la începutul săptămânii pentru a o folosi pentru salate, cartofi prăjiți, amestecuri sau boluri cu cereale.

  De asemenea, ai putea face fiecare lot de salată de pui, ton sau năut de folosit în sandvișuri, de mâncat cu biscuiți sau de adăugat la salate.

  Gătitul anumitor alimente sau mese în loturi mari și congelarea lor pentru mai târziu este o modalitate excelentă de a economisi timp , reduceți risipa și întindeți-vă bugetul alimentar — toate în același timp.

  Puteți folosi această metodă pentru produse de bază simple, cum ar fi bulion, pâine proaspătă , și sos de roșii, sau pentru mese întregi, cum ar fi lasagna, supă, enchiladas și burrito-uri pentru micul dejun.

  18. Porțiază-ți mesele înainte

  Preporționarea meselor în recipiente individuale este o strategie excelentă de pregătire a mesei, mai ales dacă încercați să consumați o anumită cantitate de alimente.

  Această metodă este populară printre sportivi și pasionații de fitness care trag îndeaproape reduceți aportul lor de calorii și nutrienți. Este, de asemenea, o metodă excelentă pentru a promova pierderea în greutate sau chiar pentru a avansa atunci când ai puțin timp.

  Pentru a profita de această metodă, pregătiți o masă copioasă care conține cel puțin 4-6 porții. Porționați fiecare porție într-un recipient individual și păstrați-o la frigider sau congelator. Când sunteți gata, pur și simplu reîncălziți și mâncați.

  19. Spălați și pregătiți imediat fructele și legumele

  Dacă scopul tău este să mănânci mai multe fructe și legume proaspete, încearcă să le speli și să le prepari imediat ce ajungi acasă de la piața fermierului sau de la magazinul alimentar.

  Dacă deschideți frigiderul pentru a găsi o salată de fructe proaspăt preparată sau bețișoare de morcov și țelină gata de gustare, este mai probabil să ajungeți la acele articole atunci când ți-e foame.

  Anticiparea foametei și aranjarea cu alegeri sănătoase și convenabile facilitează evitarea atingând punga de chipsuri de cartofi sau prăjituri doar pentru că sunt rapide și ușoare.

  Nu vă fie teamă să recunoașteți nevoia de a tăia colțuri.

  Dacă nu ești grozav să tai legumele sau nu ai timp să gătești și să-ți pre-porții mesele, probabil că există câteva opțiuni sănătoase și pregătite la magazinul tău alimentar local.

  Fructele și legumele pretăiate sau mesele preparate sunt de obicei mai scumpe, dar dacă factorul de comoditate este ceea ce este necesar pentru a reduce stresul din viața ta sau pentru a te face să mănânci mai multe legume , s-ar putea să merite.

  Amintiți-vă, nu toate procesele de planificare și pregătire a meselor arată la fel. Dacă aveți înțelepciunea de a ști când trebuie să reduceți și să îmbunătățiți eficiența, vă poate ajuta să vă respectați obiectivele pe termen lung.

  21. Folosiți oala lentă sau sub presiune

  Oalele lente și sub presiune pot fi salvatoare pentru pregătirea meselor, mai ales dacă nu aveți timp să stați în picioare deasupra unui aragaz.

  Aceste instrumente permit mai multă libertate și gătit fără mâini, astfel încât să puteți pregăti mesele în timp ce terminați simultan alte treburi sau efectuați sarcini .

  Este ușor să rămâi blocat într-o dietă și să mănânci aceleași alimente zi după zi.

  În cel mai bun caz, mesele tale pot deveni rapid plictisitoare și pot duce la o pierdere a inspirației culinare. În cel mai rău caz, lipsa variației ar putea contribui la deficiențe de nutrienți (4

  ).

  Pentru a evita acest lucru, încercați să gătiți alimente sau mese noi la intervale regulate.

  Dacă alegeți întotdeauna orez brun, încercați să-l schimbați cu quinoa sau orz. Dacă mănânci întotdeauna broccoli, înlocuiește conopida, sparanghelul sau romanesco. . Consumul de fructe și legume de sezon vă ajută să vă schimbați dieta și să economisiți bani în același timp.

  Este mai probabil să vă păstrați noul obicei de planificare a mesei dacă este ceva bucură-te să faci. În loc să te gândești la asta ca la ceva pe care trebuie să-l faci, încearcă să o reformezi mental ca pe o formă de îngrijire de sine.

  Dacă ești bucătarul casnic, luați în considerare ca pregătirea mesei să fie o afacere de familie. Rugați-vă familia să vă ajute să tăiați legumele sau să gătiți în loturi niște supă pentru săptămâna următoare, astfel încât aceste activități să devină timp de calitate petrecut împreună în loc de o altă corvoadă.

  Dacă preferați să pregătiți masa solo, puneți pe muzica preferată, un podcast sau o carte audio în timp ce o faceți. În curând, poate fi ceva pe care îl așteptați cu nerăbdare.

  Planificarea și pregătirea meselor este o modalitate excelentă de a face alegeri alimentare mai sănătoase și de a economisi timp și bani.

  Deși poate părea copleșitor la început, există o varietate de strategii pe care le poți folosi pentru a dezvolta un obicei durabil de planificare a mesei, care funcționează pentru stilul tău unic de viață.

  Lasă un răspuns
  Related Posts