5 trucuri pe care le folosește acest nutriționist pentru a stăpâni pregătirea meselor

Începe încet și nu te grăbi. Iată ce trebuie să știi despre a fi un expert în pregătirea meselor. Nu este nevoie să te stresezi pentru a bea matcha zilnic dacă nu ai stăpânit tehnica de a mânca și a găti simplu. În afară de minunile dintr-o oală, următorul pas către o mâncare ușoară este
5 trucuri pe care le folosește acest nutriționist pentru a stăpâni pregătirea meselor

Începe încet și nu te grăbi. Iată ce trebuie să știi despre a fi un expert în pregătirea meselor.

Nu este nevoie să te stresezi pentru a bea matcha zilnic dacă nu ai stăpânit tehnica de a mânca și a găti simplu.

În afară de minunile dintr-o oală, următorul pas către o mâncare ușoară este planificarea mesei sau gătitul în lot. Poate că ați auzit de tendința „luni de pregătire a mesei”. În zilele noastre, toată lumea – indiferent de dieta pe care o încearcă – pare să o facă. Întrebarea este: Pentru ca dieta să funcționeze, chiar trebuie să pregătiți mesele?

Răspunsul scurt: Poate.

Dar dacă vrei să te economisești ore pe săptămână de la gătit și să alergi la magazin alimentar pentru a ridica acele articole de ultimă oră pe care le-ai uitat, ieșind la masă sau sărind peste mese (sa mananci doar gustari din mers), atunci raspunsul este da. Configurarea unui sistem de planificare a mesei poate fi soluția de care aveți nevoie pentru a rămâne pe drumul cel bun.

Am folosit pentru prima dată conceptul de planificare a mesei înainte de a știu cum se numește. În școala de licență, aveam un program destul de încărcat, jonglez cu scrierea unei teze, cursuri și muncă. M-am trezit sărind peste micul dejun pentru că pur și simplu nu „aveam timp”.

Apoi, într-o zi, am decis să fac toți fulgii de ovăz de care aveam nevoie pentru săptămână într-o singură zi (deci cinci porții de o porție). Acest mic pas simplu a fost catalizatorul meu pentru a stabili o rutină pentru o alimentație sănătoasă.

Ani mai târziu, m-am ținut la planificarea meselor și am perfecționat instrucțiunile. Iată primele cinci sfaturi ale mele pentru a deveni un maestru în pregătirea meselor. Jur pe aceste strategii de a mă menține pe drumul cel bun – și au funcționat, de asemenea, pentru mii de oameni din întreaga lume.

Acestea sunt mesele mele cu cinci ingrediente de top care acoperă micul dejun, prânzul, cina, desertul și chiar o rețetă pentru micul dejun. (Notă secundară: condimentele precum sarea, piperul sau uleiul de măsline nu sunt considerate „ingredient” în aceste rețete.)

Aveți un set de rețete de bază care pe care o iubești, poți face planificarea mesei mult mai ușoară, mai ales în săptămânile în care te simți neinspirat. Cheia este să nu lăsați procesul să vă epuizeze, altfel va fi prea ușor să cădeți din vagon!

Acest lucru poate părea o idee deloc, dar este important să acordați prioritate călătoriei la magazin sau la piața fermierilor înainte de a începe chiar să pregătiți masa. Aceasta începe cu realizarea unei liste de cumpărături acasă. Faceți un bilanț al alimentelor și ingredientelor pe care le aveți deja acasă, astfel încât să nu pierdeți timpul și bani pentru a le găsi la magazin.

Apoi, gândiți-vă ce fel de mâncare ați dori să mâncați și dacă puteți amesteca, potrivi și maximiza ingredientele. De exemplu, mesele cu quinoa sunt o alegere excelentă: puteți face un lot mare de quinoa și puteți crea produse derivate pentru micul dejun (cereale reci), prânz și cină!

În cele din urmă, asigurați-vă că aveți suficiente recipiente pentru alimente pentru a vă depozita separat mesele. Folosiți cutii bento din sticlă pentru a vă organiza prânzurile și cinele. Borcanele Mason sunt grozave pentru depozitarea sosurilor de salată, hummus, pesto și alte sosuri sau marinate.

Mai luați câteva recipiente pentru depozitare:

loturi mari de supă

 • quinoa sau alte cereale
 • proteine ​​
 • granola
 • ingrediente pentru salată
 • Un alt sfat important este să știți când faceți cumpărături

  funcționează pentru tine. Acolo unde locuiesc, este haos la magazinul alimentar duminica
  după-amiaza, așa că îmi place să merg mai devreme dimineața când traficul este scăzut și eu
  poate intra și ieși.

  Sunt pentru a fi eficient cu timpul meu, iar asta se aplică și în gătit. (Economisirea timpului este o componentă fundamentală pe care m-am asigurat că o includ în „Ghidul meu pentru planificarea principală a mesei.”) Nu fiecare masă trebuie să fie făcută pe rând – folosește-ți timpul cu înțelepciune!

  Gătiți ingrediente separate pe plită. În timp ce aceste ingrediente fierb sau se aburesc, toacă, aruncă și coace legumele, cartofii dulci, granola și alte bunătăți în cuptor. Pregătește-ți toate ingredientele pe blatul din bucătărie. Pe măsură ce aragazul și cuptorul se aprind, amestecați o furtună de hummus, lapte de migdale de casă sau sosuri de salată.

  Cu toate acestea, uneori oamenii încep să pregătească mesele făcând prea multe feluri de mâncare simultan, ceea ce poate fi copleșitor și stresant. Până când știi instrucțiunile rețetei pe de rost, începe încet cu un fel de mâncare pentru săptămână. Fiți selectiv și în ceea ce privește ingredientele pe care doriți să le pregătiți.

  De asemenea, nu trebuie să pregătiți toate componentele unui fel de mâncare simultan. Unele ingrediente de bază, cum ar fi orezul, quinoa și pastele, pot fi preparate în loturi, în timp ce ingredientele mai proaspete pot fi gătite mai târziu în cursul săptămânii. Sau puteți salva ingredientele separat. Dacă alegeți să nu gătiți totul deodată (pentru a vă putea construi masa mai târziu), vă poate economisi mai mult timp.

  După cum am menționat mai devreme, nu trebuie să pregătiți fiecare fel de mâncare pentru săptămâna următoare – alegeți doar o masă găsești cel mai provocator. De exemplu, dacă este dificil să te trezești devreme în fiecare dimineață pentru a pregăti micul dejun, folosește-ți timpul pentru a aduna ovăz pentru o săptămână în valoare de o săptămână sau a coace o serie de brioșe din cereale integrale. Îți este greu să-ți faci timp pentru prânz? Aruncă verdețurile și legumele în recipiente individuale și pregătește niște sosuri de salată de casă pe care le poți stropi deasupra când este timpul să mănânci.

  Cheia este să începi puțin și apoi să faci drumul spre a avea un frigider plin cu componente de mâncare deja pregătite, astfel încât să poți deveni creativ pe loc.

  Pregătirea ingredientelor pentru asamblarea meselor în timpul săptămânii durează cel mai mult timp, așa că recomand să aloci câteva ore pe zi pe săptămână pentru a pregăti și găti componentele de mâncare, cum ar fi quinoa, ouă fierte și verdeturi pentru salate, de asamblat ulterior. Nu este necesară congelarea, deoarece îți vei mânca mesele pe tot parcursul săptămânii.

  În aceste zile, am pregătirea mesei până la o știință și pot face cumpărături, pregătesc și gătesc în mai puțin de trei ani ore în (majoritatea) sâmbetelor.

  Gândiți-vă la planificarea mesei ca la o cheie pentru a vă economisi timp și energie pentru a le pune în altă parte. Încă îmi place să gătesc, la fel ca și ție, dar nu îmi place să dedic atât de mult timp unei activități în fiecare zi.

  Acest timp suplimentar pentru mine este, probabil, cu adevărat cel mai bun beneficiu al planificării mesei, mai ales atunci când există atât de multe alte lucruri în viață cărora aș dori să le acord atenție – exerciții fizice, relaxare, citirea cărților și petrecerea timpului cu prietenii și familia.

  McKel Hill, MS, RD, este fondatorul Nutrition Stripped, un site web de viață sănătos dedicat optimizării bunăstării femeilor de pe glob prin rețete , sfaturi nutriționale, fitness și multe altele. Cartea ei de bucate, „Nutrition Stripped”, a fost un best-seller la nivel național și a fost prezentată în revista Fitness Magazine și în revista Women's Health.

  Lasă un răspuns
  Related Posts