Alimentația sănătoasă nu trebuie să fie costisitoare: 10 sfaturi pentru reducerea costurilor

Mulți oameni cred că trebuie să cheltuiți mulți bani pentru a mânca sănătos. Cu toate acestea, nu trebuie să fie așa. Dimpotrivă, costul fast-food-ului nu atât de sănătos, al meselor comode și al gustărilor se poate strânge. destul de repede și devin foarte scumpe în timp. Din experiența mea personală, am constatat, de asemenea, că
Alimentația sănătoasă nu trebuie să fie costisitoare: 10 sfaturi pentru reducerea costurilor

Mulți oameni cred că trebuie să cheltuiți mulți bani pentru a mânca sănătos. Cu toate acestea, nu trebuie să fie așa.

Dimpotrivă, costul fast-food-ului nu atât de sănătos, al meselor comode și al gustărilor se poate strânge. destul de repede și devin foarte scumpe în timp.

Din experiența mea personală, am constatat, de asemenea, că mâncatul sănătos poate economisi bani pe termen lung, mai ales dacă rămâneți la câteva principii cheie atunci când cumpărați, selectați și pregătiți mâncarea.

Iată 14 sfaturi simple care vă pot ajuta să economisiți bani în timp ce mâncați sănătos.

Fructele și legumele de sezon sunt adesea mai proaspete, mai mult aromate și mai accesibile decât alimentele care sunt produse în afara sezonului.

Acest lucru se datorează faptului că aceste ingrediente de sezon sunt recoltate la maturitate maximă și nu sunt transportate atât de departe, reducând la minimum cantitatea timpul necesar pentru a călători de la fermă la raftul magazinului dumneavoastră alimentar.

Există o mulțime de ghiduri online care detaliază ce fructe și legume sunt în sezon lângă tine. De asemenea, vă puteți face o idee bună despre alimentele de sezon vizitând piața locală de fermieri pentru a verifica ce este disponibil.

Multe magazine alimentare oferă produse atât generice, cât și nume- soiuri de marcă.

Optarea pentru mărci generice în loc de mărci de nume este o modalitate simplă de a economisi bani fără a face compromisuri la calitate.

Alimentele de marcă generică sunt, de obicei, comparabile cu versiunile de marcă de nume în ceea ce privește siguranța, calitatea și valoarea nutrițională.

Cu toate acestea, este întotdeauna o idee bună să comparați lista de ingrediente și etichete nutriționale de pe produsele dvs. de marcă preferate cu cele ale versiunilor generice înainte de a le cumpăra.

)

Planificarea meselor în avans este o modalitate inteligentă de a economisi timp și bani.

) Încearcă să creezi un plan săptămânal de masă, să întocmești o listă de cumpărături și să aloci un anumit moment pentru a-ți pregăti mesele pentru următoarea zi k.

Una dintre metodele mele preferate pentru planificarea mesei este să găsesc câteva rețete care folosesc un set similar de ingrediente pentru a se alterna în timpul săptămânii.

Îmi place să mă concentrez pe câteva ingrediente cu o perioadă de valabilitate mai scurtă, cum ar fi fructele și legumele proaspete, și să comut între diverse cereale integrale, leguminoase, condimente și condimente pentru fiecare masă.

Acest lucru vă poate ajuta să vă simplificați lista de cumpărături, adăugând totodată multă diversitate dietei dvs., deoarece în fiecare zi vă bucurați de ingrediente în moduri noi și interesante.

A-ți găti propria mâncare acasă în loc să iei masa la restaurante sau să cumperi mese preambalate este una dintre cele mai ușoare și mai eficiente moduri de a mânca sănătos cu un buget redus.

De fapt, o singură masă la un restaurant costă de obicei mult mai mult decât achiziționarea ingredientelor de care aveți nevoie pentru a vă pregăti propria mâncare acasă.

În plus, cu taxe suplimentare, cum ar fi taxele de livrare, taxele de serviciu și sfaturile, costul mesei în oraș sau al comenzii de mâncare la pachet se poate ridica rapid.

Pregătirea propriei alimente vă oferă, de asemenea, control complet asupra a ceea ce puneți farfuria ta. Acest lucru face mai ușor să includeți mai multe alimente proaspete, întregi în dieta dvs.

De asemenea, vă ajută să reduceți aportul de zahăr adăugat, sare și ingrediente artificiale.

Proteine ​​din plante precum fasolea, lintea, năutul, tofu și tempehul sunt adesea mult mai ieftine decât proteinele animale precum carnea, peștele și carnea de pasăre.

În plus, aceste alimente sunt bogate în proteine, fibre și o varietate de alte vitamine și minerale esențiale. Sunt ușor de încorporat în rețete precum caserole, supe, salate și cartofi prăjiți.

Rețineți că consumul mai multor proteine ​​​​pe bază de plante nu înseamnă că trebuie să devii un vegan cu drepturi depline sau să renunți cu totul la produsele de origine animală din dieta ta.

Dacă mănânci carne acum și vrei să începi să mănânci mai multe proteine ​​pe bază de plante, ia în considerare schimbând proteinele pe bază de plante în dieta ta doar de câteva ori pe săptămână. Acest lucru vă va ajuta să economisiți niște bani și să vă reduceți consumul de carne.

O dietă flexitară ca aceasta încurajează consumul în mare parte pe bază de plante, dar vă permite și să mâncați alimente de origine animală aici si acolo.

Majoritatea magazinelor alimentare oferă oferte și reduceri săptămânale, care sunt de obicei fie promovate online, fie distribuite în circulare.

Verifică dacă sunt disponibile cupoane pentru produsele tale preferate înainte mergi la cumpărături este o modalitate excelentă de a economisi niște bani.

De asemenea, poți verifica ofertele oferite de comercianții online, cum ar fi Thrive Market, Fresh Direct sau Amazon Fresh, care poate fi util dacă aveți acces limitat la un magazin alimentar tradițional.

Personal, îmi place să fac aprovizionare cu articole esențiale la raft ori de câte ori sunt la reducere. Acestea includ orezul, fasolea, condimentele, alimentele congelate și legumele conservate.

Dacă vă este greu să vă folosiți toate fructele și legumele proaspete înainte ca acestea să Începe să meargă prost, ia în considerare obținerea unor produse congelate. Este o alternativă excelentă.

Fructele și legumele congelate oferă aceiași nutrienți valoroși ca și soiurile proaspete, dar au o perioadă de valabilitate mult mai lungă pentru a vă ajuta să reduceți risipa de alimente (1

).

Îmi place să țin multe fructe congelate la îndemână pentru a le arunca în smoothie-uri sau pentru a le amesteca în iaurt și fulgi de ovăz. Legumele congelate sunt, de asemenea, un plus grozav la cartofi prăjiți sau pot fi coapte, sotate sau prăjite pentru o garnitură simplă.

Multe părți de carne și produse sunt de obicei aruncate atunci când gătiți mese sănătoase acasă.

Cu toate acestea, există o mulțime de moduri interesante și creative în care vă puteți folosi resturile de mâncare în loc să le aruncați. Acest lucru vă poate ajuta să economisiți niște bani în plus la cumpărături.

Salvați tulpinile și tulpinile de legume pentru a face supă, îngheța ierburile rămase sau tăiați pâinea veche în cuburi și coaceți-le. la cuptor pentru a vă face propriile crutoane de casă.

Aveți nevoie de mai multe idei? Consultați acest articol pentru alte câteva moduri simple de a vă folosi resturile de mâncare rămase.

Depozitarea corectă a alimentelor poate prelungi durata de valabilitate a acestora, făcând ca mesele să dureze mai mult pentru a reduce risipa de alimente și pentru a micșora factura de cumpărături.

Încercați să vă căptușiți sertarele cu produse cu prosoape de hârtie pentru a absorbi umiditatea suplimentară și pentru a preveni deteriorarea fructelor și legumelor.

Tu ar trebui să păstreze, de asemenea, ingrediente stabile la raft, cum ar fi pastele, orez și cereale, într-un recipient ermetic și să le plaseze într-un loc răcoros și uscat pentru a le maximiza durata de valabilitate.

)De asemenea, ar trebui să păstrați produsele lactate în partea principală a frigiderului în loc de ușă și să înghețați carnea crudă sau carnea de pasăre dacă nu intenționați să le folosiți în câteva zile.

De exemplu, experții recomandă să păstrați carnea de pasăre proaspătă sau carne de vită proaspătă în frigider la 40°F (4°C) sau mai puțin timp de cel mult 2 zile. Asigurați-vă că păstrați carnea crudă separată de alte alimente (2).

Puteți cumpăra anumite alimente în vrac la un preț mai mic, ceea ce face și mai ușor să mâncați sănătos la un buget redus.

Opțiunile care se păstrează la raft, cum ar fi cerealele, nucile, semințele și leguminoasele uscate sunt alimente deosebit de grozave de aprovizionare și de cumpărat în vrac.

)Asigurați-vă că nu cumpărați alimente în vrac care au o durată de valabilitate mai scurtă, inclusiv:

 • produse proaspete

mese preparate

ouă

carnuri

 • lactate
 • Ierburile proaspete sunt perfecte pentru a spori aroma mâncărurilor tale sănătoase preferate acasă, dar pot fi și destul de p orez.

  Din fericire, cultivarea propriilor ierburi acasă poate fi un hobby ușor, distractiv și care economisește bani.

  Este, de asemenea, foarte ușor, chiar dacă nu aveți degetul mare verde — tot ce aveți nevoie este puțin pământ, semințe și un loc însorit lângă fereastră sau în curte. Există o mulțime de posibilități de grădinărit interioară de luat în considerare.

  Dacă sunteți ca mine și locuiți într-un apartament cu lumina soarelui limitată, luați în considerare să încercați o grădină hidroponică interioară. Acestea sunt echipate cu lumini LED pentru un mod sigur de a cultiva ierburi acasă.

  Incorporarea obiceiurilor de economisire a banilor în rutina dvs. de cumpărături este o modalitate excelentă de a reduce costurile în timp ce mâncați sănătos.

 • Scrieți o listă din timp. Pentru a începe, notează ce ai nevoie înainte de a merge la magazin. Când sunteți acolo, rămâneți la articolele de pe lista dvs.
 • Fă cumpărături în perimetrul magazinului alimentar . Acest lucru poate facilita săriți peste articole precum alimentele procesate și gustările, care sunt de obicei mai scumpe și mai puțin hrănitoare.
 • Cumpără când ești calm, pe stomacul plin. De asemenea, ar trebui să evitați să mergeți la magazin atunci când vă este foame sau stres, deoarece vă poate alimenta pofta de mâncare și poate duce la selecții de cumpărături nesănătoase.

  În loc să-ți arunci resturile, încearcă să le păstrezi pentru o masă simplă a doua zi.

  Nu numai că asta poate economisiți ceva timp, dar aduceți resturile la serviciu sau la școală în loc să cumpărați prânzul vă poate ajuta, de asemenea, să economisiți bani.

  Eu cum ar fi să-mi dublez porțiile când pregătesc cina și apoi păstrez jumătate pentru a mânca la prânz a doua zi.

  În ultimii ani au apărut multe servicii alimentare online , livrând produse alimentare cu reduceri direct la ușa dumneavoastră.

  Unele servicii, cum ar fi Imperfect Foods sau Misfits Market, oferă produse cu imperfecțiuni cosmetice minore la un preț mai mic.

  Pe lângă faptul că vă ajută să adăugați mai multe fructe și legume în dieta dvs., aceste servicii vă pot ajuta să economisiți bani și să vă ușureze să vă respectați planul de masă dacă cumpărați doar ceea ce aveți nevoie .

  Aceasta poate fi, de asemenea, o opțiune utilă dacă nu locuiți în apropierea unui magazin alimentar sau nu aveți acces limitat la alimente proaspete în comunitatea dvs.

  Deși mulți oameni cred că a mânca sănătos poate fi costisitor, acest lucru nu este neapărat adevărat.

  De fapt, în urma unei sanatos, bine-ro dieta nedesăvârșită vă poate economisi bani pe termen lung.

  Încercați să practicați câteva dintre sfaturile prezentate mai sus, care vă pot face mai ușor ca niciodată să mâncați sănătos, fără a încălca bancă.

 • Lasă un răspuns
  Related Posts