Bucurii, provocări și 3 lucruri pe care le poți face

Dacă întrebi un grup de oameni ce înseamnă pentru ei să mănânci sănătos, probabil vei primi un răspuns diferit de fiecare dată. Pentru unii, o alimentație sănătoasă înseamnă să renunți la un obicei de la fast-food sau să consumi mai multe fructe și legume, în timp ce pentru alții poate însemna să te bucuri ocazional
Bucurii, provocări și 3 lucruri pe care le poți face

Dacă întrebi un grup de oameni ce înseamnă pentru ei să mănânci sănătos, probabil vei primi un răspuns diferit de fiecare dată.

Pentru unii, o alimentație sănătoasă înseamnă să renunți la un obicei de la fast-food sau să consumi mai multe fructe și legume, în timp ce pentru alții poate însemna să te bucuri ocazional de o bucată de tort fără să te simți vinovat.

Totuși, cei care au anumite afecțiuni medicale și chiar alergii alimentare pot conceptualiza conceptul de alimentație sănătoasă în felul lor unic.

Pe scurt, nu există un singur răspuns corect la ce înseamnă o alimentație sănătoasă.

Mâncarea sănătoasă este umană și ca oameni, cu toții avem dorințe și nevoi diferite, care ne afectează în mod inevitabil alegerile alimentare.

În plus, ceea ce înseamnă alimentația sănătoasă pentru tine se poate schimba chiar și în diferitele etape ale viața ta pe măsură ce crești și te adaptezi la nevoile tale în continuă schimbare.

Acest articol explorează partea umană a alimentației sănătoase și îți ofer propriile sfaturi utile pentru a-ți face este mai ușor.

Definiția alimentația sănătoasă s-a schimbat pentru mine de câteva ori în ultimii ani.

Până când eram la facultate, alimentația sănătoasă era despre respectarea regulilor nutriționale și de toate ca la carte. Cu toate acestea, însemna că viziunea mea asupra alimentelor din farfurie s-a schimbat. Am trecut de la să văd mesele care mi-au plăcut la doar să văd nutrienți.

Dintr-o dată, am trecut de la a vedea gallo pinto tradițional din Costa Rica – sau orez și fasole – la a vedea carbohidrați complecși și plante -proteine ​​pe bază.

Apoi, când am început să profesez ca nutriționist, ideea că un dietetician ar trebui să arate într-un anumit fel sau să se potrivească într-un anumit tip de corp m-a făcut să cred că o alimentație sănătoasă înseamnă măsurându-mi mâncarea pentru a ști exact ce consumam. Aș mânca orice mi-aș dori, atâta timp cât nutrienții de care aveam nevoie ar fi luate în considerare.

Mi-am dat corpului meu tot ce avea nevoie pentru a fi sănătos, dar alimentația sănătoasă depășește nutrienți. Este, de asemenea, despre felul în care te face să te simți, iar mâncarea fiind o parte esențială a culturii și a evenimentelor sociale, mâncatul ar trebui să fie ceva de care să ne bucurăm.

Astăzi am o abordare diferită la o alimentație sănătoasă. Sunt mult mai flexibil cu mesele și înțeleg că echilibrul este cheia pentru a fi hrănit și fericit cu mâncarea.

Mâncarea sănătoasă acum înseamnă că, de cele mai multe ori , mă asigur că am mâncare din toate grupele de alimente în farfurie fără să măsoare nimic sau să mă gândesc la proteinele de origine vegetală versus proteinele de origine animală sau carbohidrații simpli vs. complecși.

Înseamnă, de asemenea, că mă pot bucura puțin de orice – inclusiv dulciuri, fast-food și deserturi – cu moderație și fără a fi nevoie să măsoare sau să țin cont.

După cum puteți vedea, găsirea echilibrului care a funcționat pentru mine nu sa întâmplat peste noapte. Dimpotrivă, definiția mea pentru alimentația sănătoasă s-a schimbat pe măsură ce am trecut prin diferitele etape ale vieții mele.

Atâta timp cât îți propui să-ți hrănești corpul și ascultă ce are nevoie, poți să dai și alimentației sănătoase propriul sens, pentru că alimentația sănătoasă este pentru toată lumea.

Rezumat

Pentru mine, alimentația sănătoasă înseamnă să-ți hrănești corpul și să fii în pace cu mâncarea în același timp. Definiția ta pentru alimentația sănătoasă se poate schimba în timp pe măsură ce te maturizezi și prioritățile tale se schimbă.

La fel ca în multe lucruri în viață, mâncatul sănătos nu se termină întotdeauna așa cum ai plănuit.

S-ar putea să te trezești blocat la serviciu noaptea târziu sau prea obosit să pregătești o cină gătită acasă, iar asta nu înseamnă că nu ar trebui să comanzi mâncare la pachet și să te bucuri de el.

Dacă o alimentație sănătoasă înseamnă să fii flexibil cu ceea ce mănânci, va trebui să înveți să te adaptezi circumstanțelor, ceea ce se poate întâmpla mai des. de moment, încerc să optez pentru cea mai bună alegere din ceea ce mi se oferă. Ori de câte ori pot, încerc să comand cel mai apropiat lucru de o masă gătită în casă sau să iau un sandviș, o salată sau un castron.

Totuși, uneori îmi poftesc ceva pizza — așa că mănânc și mă bucur și de asta!

În momente ca acestea, îmi amintesc să văd imaginea de ansamblu. Adică, alimentația sănătoasă nu este definită de mesele unice, ci de alegerile pe care le facem zi după zi.

Un prieten apropiat mi-a spus odată o vorbă care spune: „Unul masa proastă nu te va îmbolnăvi, la fel cum o masă bună nu te va face sănătos.”

)Rezumat

Când vine vorba de a mânca sănătos, o singură masă nu vă definește obiceiurile – alegerile alimentare generale o fac.

Când ești dietetician, mulți oameni cred că a mânca sănătos vine în mod natural în tine. Cu toate acestea, suntem și noi ființe umane și ne plac deserturile și tânjim la mâncare ca oricine altcineva.

În cazul meu, una dintre cele mai mari provocări pe care le-am avut Fața a fost când a trebuit să renunț la majoritatea alimentelor care conțin carbohidrați pentru a gestiona infecțiile recurente.

Carbohidrații sunt prezenți în multe grupe de alimente, inclusiv cereale, legume cu amidon, leguminoase, fructe , și lactate. Sunt prezente și în alimentele procesate și dulciurile.

Experții le clasifică adesea în două grupe în funcție de conținutul de fibre ( 1

):

 • Cereale integrale: își păstrează fibrele naturale
 • Carbohidrații rafinați: sunt procesați pentru a-și elimina fibrele și pentru a conține zahăr adăugat

În teorie, se presupunea că eu pentru a elimina carbohidrații rafinați, despre care unii ar susține că este cel mai sănătos lucru de făcut.

Cu toate acestea, în practică, am ajuns să renunț la tot felul de carbohidrați procesați, inclusiv întregi pâine și paste din grâu, alături de legume bogate în amidon, cereale și lactate.

Astfel, lista alimentelor bogate în carbohidrați pe care le puteam consuma era limitată la fructe, ovăz, quinoa, și leguminoase — linte, fasole, năut și edamame.

Unii oameni mi-au spus că această tranziție nu ar fi atât de grea pentru mine ca dietetician. Cu toate acestea, mi-a luat ceva timp să mă adaptez la noul meu tipar de alimentație, mai ales când plănuiesc gustări din mers sau când iau masa în oraș.

Am învățat că organizarea și creativitatea sunt cheia pentru gestionarea nevoilor mele nutriționale.

)Rezumat

Indiferent de motiv, schimbarea obiceiurilor alimentare este o provocare pentru toată lumea.

După cum am menționat mai sus, organizarea și creativitatea mă ajută să fac cele mai bune alegeri alimentare în fiecare zi. Asta pentru că, așa cum văd eu, alimentația sănătoasă este o alegere pe care o facem de fiecare dată când mâncăm.

Din acest motiv, încerc să iau procesul decizional cât mai ușor posibil când aleg o masă sau o gustare. În acest fel, pot continua să aleg ce este mai bine pentru mine.

Iată trei lucruri pe care le fac zilnic sau săptămânal, care îmi fac mai ușor să mănânc sănătos .

Pregătirea mesei

Deși poate suna un clișeu, să-mi pregătesc mâncarea în prealabil pentru săptămâna într-adevăr este șmecherul.

Gătitul poate dura mult timp, dar a avea alimente care trebuie doar încălzite și servite îmi permite să am o masă hrănitoare gata în câteva minute.

Unul dintre sfaturile mele de bază pentru pregătirea mesei este să gătesc o serie de proteine ​​- de obicei pui sau altă carne slabă – pe care să le porționez și să le congelez timp de peste o săptămână și să le decongelez după cum am nevoie.

De asemenea, am grijă să pregătesc legume pentru săptămână. În acest fel, nu mă gândesc de două ori înainte de a lua o salată sau de a găti o garnitură de legume la fiecare masă.

Încerc să le pregătesc în moduri diferite pentru a nu mă plictisi și aleg să nu le mănânc.

De exemplu, când vine vorba de morcovi sau dovlecei, fie le voi felia, le voi răzui, fie le voi spiraliza, toate acestea ajutați-mă să le încorporez ușor în mesele mele.

Păstrați fructele la îndemână

Păstrarea fructelor la vedere îmi amintește să mănânc fructe în timpul zilei.

Cercetările arată că este cel mai probabil să mănânci mai mult din orice alimente pe care le plasezi lângă tine, indiferent dacă sunt fructe sau dulciuri (2,

3, 4

).

Implementez acest principiu zilnic și aleg să am fructele expuse pe o masă și gustările și dulciurile păstrate.

Urmează o rutină

Deși nu planific oficial un meniu săptămânal, am un anumit set de feluri de mâncare la care mă țin fiecare masă.

De exemplu, alegerile mele pentru micul dejun includ de obicei:

  un clasic costarican al gallo pinto și ouă

 • pâine prăjită cu unt de arahide și o garnitură de ouă
 • fulgi de ovaz cu fructe

  clătite cu fulgi de ovăz

  Același lucru este valabil și pentru restul meselor și gustărilor mele, unde am cel puțin trei opțiuni diferite din care să aleg fără să mă gândesc prea mult la asta.

  Avand un set prestabilit de feluri de mâncare care știu că îmi plac, mă scutește de timp, deoarece trebuie să decid ce să mănânc și îmi permite să aleg variază mesele în funcție de pofta de ceva dulce sau sărat.

  Este foarte convenabil și pentru cumpărături, așa cum știi deja ce cel mai probabil vei lua la fiecare masă.

  Rezumat

  Pregătirea mesei, păstrarea fructelor la îndemână și respectarea unei rutine sunt trei lucruri pe care le fac să mănânci sănătos, ceea ce ai putea să faci și tu.

Toți suntem oameni care creștem și ne adaptăm constant să schimbăm, la fel și conceptul nostru de alimentație sănătoasă.

Aici v-am împărtășit cum s-a schimbat pentru mine definiția alimentației sănătoase de-a lungul anilor, cea mai mare provocare în călătoria mea privind alimentația sănătoasă și sfaturile și trucurile mele pentru a face o alimentație sănătoasă mai ușoară.

Cu toate acestea, calea mea cu siguranță nu este „calea corectă” – sau singura cale – să mănânci sănătos. Este doar ceea ce funcționează pentru mine și poate sau nu funcționează pentru tine.

Mâncarea sănătoasă este umană și arată diferit pentru fiecare dintre noi. Luați în considerare ce ați putea face în propria rutină pentru a vă pregăti pentru succes cu o alimentație sănătoasă.

Dacă nu sunteți sigur de unde să începeți, luați în considerare colaborarea cu un dietetician înregistrat, deoarece acesta vă poate ajuta să conceptualizați un plan alimentar sustenabil, nutritiv, care funcționează pentru nevoile dvs. specifice și stilul de viață.

Lasă un răspuns
Related Posts