Cum arată alimentația sănătoasă pentru mine, un dietetician care mănâncă Keto

Decizia mea de a deveni un nutriționist dietetician înregistrat (RDN) a luat naștere dintr-o luptă de o viață cu greutatea mea. Cântărind peste 10 lire (4,5 kg) când m-am născut – plasându-mă în percentila 99 – nu exagerez când spun „toată viața.” Dieta ketogenă sau keto este un model de consum sărac în carbohidrați și
Cum arată alimentația sănătoasă pentru mine, un dietetician care mănâncă Keto

Decizia mea de a deveni un nutriționist dietetician înregistrat (RDN) a luat naștere dintr-o luptă de o viață cu greutatea mea.

Cântărind peste 10 lire (4,5 kg) când m-am născut – plasându-mă în percentila 99 – nu exagerez când spun „toată viața.”

Dieta ketogenă sau keto este un model de consum sărac în carbohidrați și bogat în grăsimi, care implică limitarea aportului de carbohidrați la 25-50 de grame pe zi sau mai puțin pentru a obține cetoza – o stare metabolică în care corpul tău arde grăsimile în loc de carbohidrați ca sursa principală de combustibil (1).

Este și prima dietă care mi-a permis să slăbesc și să-mi mențin greutatea cu succes, menținându-mă în același timp să mă simt plină și mulțumită.

De fapt, ezit să folosesc cuvântul dietă, deoarece mă gândesc la keto mai mult ca un stil de viață decât un mod temporar sau la modă de a mânca.

Sigur, există momente când mănânc mai mulți carbohidrați — de exemplu, în timpul sarcinii mele recente și acum în timp ce alăptez — și cu siguranță nu sunt militant în privința mea admisie.

Cu toate acestea, keto este punctul de referință la care mă întorc continuu pentru că mă face să mă simt cel mai bine.

În timp ce dieta keto a fost folosită de mulți ani în gestionarea epilepsiei în copilărie, abia începem să înțelegem cum dieta poate fi benefică pentru gestionarea zahărului din sânge și pierdere în greutate (1).

Acest articol explică de ce mi se pare că dieta keto fi cea mai bună și mai eficientă opțiune pentru călătoria mea de slăbire și oferă o privire asupra a ceea ce mănânc de obicei într-o zi.

The prima dată când am încercat keto a fost doar un experiment pentru a vedea dacă a fost la înălțimea hype-ului.

În acel moment al vieții mele, eram mai greu decât îmi doream să fiu și a simțit rușine și disonanță cognitivă în legătură cu faptul că era un dietetician supraponderal.

De asemenea, am încercat atât de multe abordări pentru a pierde în greutate — sau cel puțin a nu se îngrașa — fără succes. Drept urmare, am crezut că sunt doar o persoană cu voință slabă, în ciuda disciplinei pe care am avut-o în alte domenii ale vieții mele.

Totuși, acum înțeleg că luptele mele cu foamea și poftele de mâncare nu au avut nimic de-a face cu o deficiență de personalitate. Mai degrabă, au fost rezultatul alegerii alimentelor care îmi afectau negativ sănătatea intestinală, zahărul din sânge și nivelul hormonilor (2, 3).

Experienta mea cu dieta keto

Când am încercat keto în 2019, am slăbit 30 de lire sterline (14 kg) în 4 luni și a fost surprinzător de ușor, deoarece nu eram constant preocupat să mă gândesc la următorul meu masă. În schimb, m-am simțit în sfârșit mulțumit, atât fizic, cât și psihic.

În plus, am observat îmbunătățiri în alte domenii ale sănătății mele.

De exemplu, un coleg RDN mi-a spus cât de uimitor arăta pielea mea – ceva pentru care nu am fost niciodată complimentat înainte.

Episoadele mele ocazionale de arsuri ușoare la stomac au dispărut, de asemenea, și m-am simțit în mod constant energizat, motivat și productiv pe tot parcursul zilei.

Apoi a venit 2020.

Cât pentru mulți dintre noi, 2020 a fost un an dificil.

Nu doar că mă confruntam cu stresul de a naviga în viața pandemică, ci și eram însărcinată, lucram la o slujbă medicală ziua, scriam noaptea, aveam grijă de familia mea și preocupat frecvent de tulburările politice și sociale din Statele Unite.

Simțindu-mă total copleșită, m-am trezit apelând la mâncare pentru confort, cu multe nopți petrecute mâncând stres.

În timp ce 2020 mi-a arătat că mai am ceva de făcut în relația mea cu alimentele, a evidențiat, de asemenea, cât de mult s-a îmbunătățit anterior calitatea vieții mele cu dieta keto .

Știu că keto nu este abordarea potrivită pentru toată lumea. Cu toate acestea, nu pot nega că, după o dietă săracă în carbohidrați și bogată în grăsimi, m-a eliberat de blocajele mele alimentare pentru prima dată în viața mea.

Cercetările sugerează că există patru motive principale pentru care dieta keto pare a fi eficientă pentru pierderea în greutate, inclusiv:

Pofta de mâncare redusă. S-a demonstrat că o dietă ceto cu conținut scăzut de calorii ajută la reducerea foametei și la îmbunătățirea senzației de sațietate. Deși sunt necesare mai multe cercetări, se crede că această reducere a apetitului este legată de schimbările pozitive ale hormonilor foamei și de o capacitate crescută de a arde grăsimile pentru energie în timpul cetozei (4

, 5).

 • Sensibilitate îmbunătățită la insulină. Prin reducerea aportului de carbohidrați, dieta keto poate ajuta la reducerea nivelului de insulină și la îmbunătățirea sensibilității la insulină . Acest lucru este important deoarece rezistența la insulină este un factor de risc major pentru multe boli cronice, inclusiv obezitatea, diabetul de tip 2 și sindromul ovarului polichistic (PCOS) (6 ), 7).
 • Menținerea ratei metabolice. Pierderea în greutate duce adesea la o reducere a ratei metabolice – numărul de calorii pe care le ardeți în repaus – ceea ce poate face dificilă continuarea pierderii sau menținerii greutății. Cercetările sugerează că, prin păstrarea masei corporale slabe, o dietă ceto cu conținut scăzut de calorii poate să nu reducă rata metabolică la fel de drastic (8, 9).

 • Utilizarea grăsimii corporale pentru energie.

  Dieta keto vă poate ajuta, de asemenea, să ardeți mai ușor grăsimea corporală stocată. În timpul cetozei, organismul folosește grăsimile pentru energie, mai degrabă decât carbohidrații, iar această grăsime provine fie din dieta ta, fie din depozitele de grăsime corporală (10).

 • Încă, rețineți că cercetările privind dieta keto în alte scopuri decât epilepsia au început în mod serios doar în ultimul deceniu.

  Ca urmare, sunt necesare mai multe studii privind efectele pe termen lung ale keto la populația generală.

  În plus, deși keto poate avea beneficii pentru pierderea în greutate și gestionarea zahărului din sânge, este important să discutați cu un profesionist de încredere înainte de a face modificări în dieta dvs., mai ales dacă aveți diabet sau luați medicamente pe bază de rețetă.

  Ești curios cum îmi arată dieta keto?

  Iată ce mănânc într-o zi normală:

  • Mic dejun. Având în vedere că nu mi-e foame când mă trezesc, de obicei îmi încep ziua cu o ceașcă de cafea. Mai târziu, dimineața, voi lua un shake proteic gata de băut cu ulei de trigliceride cu lanț mediu (MCT) sau jumătate de avocado pentru a mă asigura că primesc suficiente calorii pentru alăptare.

  • Masa de pranz. Dacă nu sunt resturi de la cină, voi avea o salată și friptură de vită învelite cu brânză cheddar ascuțită. Celălalt lucru pe care îl folosesc sunt ouăle prăjite în unt cu o porție generoasă de legume sote.
  • Cina. Îmi place să păstrez cina simplă, optând pentru o carne și o legume, precum o salată, Bruxelles muguri, orez cu conopidă sau tăiței cu dovlecel. Pentru a mă asigura că primesc suficiente grăsimi și calorii, totul este gătit în unt, ulei de măsline sau ulei de avocado.
  • Gustări. În ultimul timp am gustat cu nuci și brânză pentru a-mi păstra caloriile ridicate pentru alăptare, dar în mod normal nu fac o gustare pentru că pur și simplu nu mi se face foame între mese.

  • Dulciuri. Încă iubesc dulciurile și încerc să le fac loc în fiecare seară. Cele două preferate ale mele includ căpșunile locale când sunt în sezon sau o mână de chipsuri de ciocolată cu mentă fără zahăr.

  Un alt lucru care îmi place la keto este că este ușor să găsești opțiuni atunci când iau masa în oraș. În funcție de restaurant, voi comanda de obicei o salată, un burger fără chifle sau o friptură și legume.

  În timp ce keto are adesea o reputație proastă pentru că este tot unt, slănină, și brânză, am constatat că acum mănânc mai multe produse proaspete decât am avut vreodată în viața mea.

  Știu cât de greu este să simți în mod constant foame în timp ce încerci să slăbești, motiv pentru care mă simt atât de norocos că am găsit o dietă care să funcționeze pentru mine.

  De fapt, pot spune sincer că keto mi-a schimbat viața și mi-a reaprins pasiunea pentru nutriție și sănătate.

  Deși există multe moduri de a trăi un stil de viață sănătos, dieta keto merită luată în considerare dacă te străduiești să găsești o dietă care să te satisfacă.

  Asigurați-vă că discutați mai întâi cu un furnizor de asistență medicală de încredere, în special dacă aveți o afecțiune medicală preexistentă sau luați medicamente pe bază de rețetă.

  Lasă un răspuns
  Related Posts