Cum să pregătiți mesele — Ghid pentru începători

Pregătirea mesei este conceptul de a pregăti mese sau feluri de mâncare întregi înainte de program. Este deosebit de popular printre oamenii ocupați, deoarece poate economisi mult timp. A avea la îndemână mesele pregătite în prealabil poate reduce, de asemenea, dimensiunea porțiilor și vă poate ajuta să vă atingeți obiectivele de nutriție. În acest fel
Cum să pregătiți mesele — Ghid pentru începători

Pregătirea mesei este conceptul de a pregăti mese sau feluri de mâncare întregi înainte de program.

Este deosebit de popular printre oamenii ocupați, deoarece poate economisi mult timp.

A avea la îndemână mesele pregătite în prealabil poate reduce, de asemenea, dimensiunea porțiilor și vă poate ajuta să vă atingeți obiectivele de nutriție. În acest fel, este mai puțin probabil să apelezi la cine TV sau la mâncare la pachet, mai ales când ești copleșit sau epuizat.

Și din moment ce este nevoie să stabilești ce să mănânci în avans, pregătirea mesei poate duce la alegeri de mese mai hrănitoare pe termen lung.

În ciuda a ceea ce cred oamenii, există diverse moduri de pregătire a mesei – nu toate implică petrecerea unei întregi duminică după-amiază gătind feluri de mâncare pentru săptămâna viitoare. Puteți alege metodele care funcționează cel mai bine pentru dvs.

Mai jos, explorăm cele mai importante principii ale pregătirii mesei și împărțim procesul în câțiva pași simpli.

S-ar putea să credeți că gătirea meselor pentru săptămâna următoare va consuma o mare parte din weekendul dvs. .

Totuși, pentru că există diverse moduri de pregătire a mesei, nu trebuie să stai în bucătărie o întreagă duminică după-amiază. Toată lumea poate găsi un stil potrivit de preparare a mesei.

Cele mai populare moduri de a pregăti mesele includ:

 • Mâncăruri pregătite înainte: Mâncăruri complete gătite în avans care pot fi refrigerate și reîncălzite la orele de masă. Acest lucru este deosebit de util pentru mesele de la cină. : Realizarea unor loturi mari dintr-o rețetă specifică, apoi împărțirea acesteia în porții individuale pentru a fi congelată și consumată în următoarele câteva luni. Acestea reprezintă opțiuni populare pentru prânz cald sau cină.
 • Mâncăruri porționate individual: Pregătirea mâncărurilor proaspete și porționarea lor în porții individuale de luat și de luat pentru a fi refrigerate și consumate în următoarele câteva zile. Acest lucru este deosebit de util pentru prânzuri rapide.
 • Gata- ingrediente de gătit: Pregătirea ingredientelor necesare pentru anumite mese din timp, ca o modalitate de a reduce timpul de gătit în bucătărie.
 • Metoda care va funcționa cel mai bine pentru tine depinde de obiectivele tale și de rutina zilnică.

  De exemplu, micul dejun pregătit ar putea funcționa cel mai bine dacă doriți să vă simplificați rutina de dimineață. Pe de altă parte, păstrarea meselor gătite în loturi în congelator este deosebit de utilă pentru cei care au timp limitat seara.

  Diferitele metode de pregătire a mesei pot fi, de asemenea, amestecate și combinate în funcție de circumstanțele dumneavoastră. Începeți prin a alege cea mai atrăgătoare metodă, apoi experimentați încet cu ceilalți pentru a determina ce vi se potrivește cel mai bine.

  Rezumat

  Există multe modalități de pregătire a mesei, în funcție de obiectivele, programul și preferințele dvs. de masă. Unele opțiuni includ prepararea de loturi mari pentru a fi congelate, mese complete pentru a fi refrigerate și porții separate pentru a fi combinate după cum credeți de cuviință.

  .

  A afla câte mese să faceți și ce să includeți în fiecare masă poate fi uneori dificil.

  )

  Cea mai bună modalitate de a planifica dinainte este să decideți mai întâi asupra meselor pe care doriți să vă concentrați și asupra metodei de pregătire a meselor care se potrivește stilului dvs. de viață.

  Apoi, verificați-vă calendarul pentru a decide numărul de mic dejun, prânz și cine de care veți avea nevoie pentru săptămâna următoare.

  De asemenea, nu uitați să țineți cont de orele în care este posibil să luați masa în oraș — de exemplu, la întâlniri, la brunch cu prietenii sau la cinele clienților.

  Când selectați ce fel de mâncare să faceți, cel mai bine este să începeți cu un număr limitat de rețete pe care le cunoașteți deja. Acest lucru vă va ușura tranziția către planificarea mesei.

  Acestea fiind spuse, este, de asemenea, important să evitați alegerea unei singure rețete pentru întreaga săptămână. Această lipsă de varietate poate duce la plictiseală și nu va oferi organismului dumneavoastră nutrienții de care are nevoie.

  În schimb, încercați să alegeți mese care conțin diferite legume și alimente bogate în proteine, precum și carbohidrați complecși variați, cum ar fi orezul brun, quinoa sau cartofii dulci. Integrarea unei mese vegetariene sau vegane în amestec este o altă modalitate de a adăuga varietate.

 • Rezumat

  Numărul potrivit de mese depinde de rutina și nevoile dumneavoastră individuale. Varietatea este cheia pentru a oferi organismului dumneavoastră vitaminele, mineralele și alți compuși benefici de care are nevoie.

 • Puțini oameni așteaptă cu nerăbdare să cheltuiască ore în bucătărie în timp ce pregătim masa. Acest lucru este natural, deoarece stimulentul cheie pentru pregătirea meselor este reducerea timpului de gătit.

  Următoarele metode vă vor ajuta la simplificarea timpilor de pregătire și gătire.

  Respectați un program consecvent

  Pregătirea mesei funcționează cel mai bine atunci când respectați la un program regulat. Să știi exact când vei face cumpărături și vei pregăti mesele te va ajuta să-ți faci o rutină bună.

  De exemplu, ai putea rezerva duminica dimineața pentru cumpărături și pregătirea meselor . Sau puteți selecta luni seara pentru a pregăti prânzurile pentru restul săptămânii.

  Programul depinde de tine și ar trebui să se potrivească rutinei tale săptămânale. Rețineți că alegerea anumitor momente și respectarea lor va simplifica procesul de luare a deciziilor, eliberând spațiu mental pentru alte lucruri.

  Alegeți combinația potrivită de rețete

  Alegeți combinația potrivită de retetele te vor ajuta sa devii mai eficient in bucatarie.

  Pentru a economisi timp, selectați rețete care necesită diferite metode de gătit. Dacă aveți prea multe rețete care necesită același aparat — cuptorul, de exemplu — va limita numărul de feluri de mâncare pe care le puteți pregăti deodată.

  Acest lucru este deosebit de important când selectați preparatul. mese înainte sau pentru gătit în loturi.

  O regulă generală bună este să rămâneți la o masă la cuptor și la maximum două mese pe plită deodată – de exemplu, cartofi copți încărcați , un prajit si o supa.

  Apoi pur și simplu adăugați în amestec mâncăruri care nu necesită gătit, cum ar fi sandvișuri sau salate.

  Organizați-vă orele de pregătire și gătire

  Un flux de lucru bine gândit vă va economisi mult timp în bucătărie.

  Pentru a vă organiza cel mai bine timpul de pregătire și gătire, începeți cu rețeta care necesită cel mai lung timp de gătit. Aceasta este adesea supa sau masa de cuptor. Odată ce masa este în curs, concentrează-te pe restul.

  Păstrează mesele reci pentru ultimul, deoarece pot fi făcute cu ușurință în timp ce celelalte mese se gătesc.

  Pentru economii suplimentare de timp, verificați din nou ingredientele pentru toate rețetele înainte de a începe. În acest fel, dacă două rețete necesită ceapă tăiată cubulețe sau ardei julien, veți putea tăia cantitatea totală dintr-o dată. aragazul lent vă poate simplifica și mai mult fluxul de lucru.

  Faceți o listă de cumpărături

  Cumpărăturile alimentare pot fi o mare pierdere de timp.

  La jumătate timpul petrecut în magazinul alimentar, păstrați o listă detaliată de produse alimentare organizată de departamentele supermarketurilor.

  Acest lucru va preveni dublarea înapoi la o secțiune vizitată anterior și vă va accelera cumpărăturile.

  Limitarea cumpărăturilor la o dată pe săptămână și utilizarea unui serviciu de livrare de produse alimentare sunt două modalități suplimentare de a petrece mai puțin timp la cumpărături.

  Rezumat

  Pentru a reduce timpul în bucătărie, respectați un program constant și folosiți o listă de cumpărături. Alegerea combinației potrivite de mese și organizarea gătitului este, de asemenea, importantă.

 • Containerele pentru depozitarea alimentelor pot face diferența între o masă fabuloasă sau mediocră.

  Iată câteva recomandări de containere:

    Recipiente etanșe pentru ingrediente gata de gătit: Pungile din silicon lavabile, reutilizabile și recipientele din oțel inoxidabil sunt grozave pentru a menține ingredientele crocante și alimentele proaspete.

   • Recipiente pentru microunde fără BPA: Acestea sunt atât convenabile, cât și mai bune pentru sănătatea ta. Articolele din sticlă Pyrex sau recipientele pliabile din silicon sunt câteva opțiuni bune. ) Recipiente sigure pentru congelator: Acestea vor limita arderea congelatorului și pierderile de nutrienți. Borcanele de zidărie cu gură largă sunt ideale, atâta timp cât lăsați cel puțin 1 inch (2,5 cm) de spațiu pentru ca alimentele să se poată extinde pe măsură ce îngheață.
   • Recipiente etanșe, compartimentate: Acestea sunt grozave pentru prânzuri sau mese care necesită amestecarea ingredientelor în ultimul moment. Un exemplu bun sunt cutiile de prânz Bento. containerele vor ajuta la optimizarea spațiului din frigider, congelator sau geanta de lucru.

    Rezumat

    Containerele sunt convenabile și economisesc spațiu. De asemenea, vă pot ajuta mesele să aibă un gust mai bun și să rețină mai mulți nutrienți.

   Siguranța alimentară este o componentă importantă, dar trecută cu vederea, a pregătirii mesei.

   Gătitul, depozitarea și reîncălzirea alimentelor la temperatura potrivită poate preveni intoxicațiile alimentare, care afectează aproximativ 9,4 milioane de americani în fiecare an (1

   , 2).

   Iată câteva linii directoare aprobate de guvern pentru siguranța alimentară (1, 2):

  • Fiți atenți la temperaturile adecvate: Asigurați-vă că frigiderul este păstrat la 40°F (5°C) sau mai puțin și congelatorul la 0°F (-18°C) sau mai puțin.
 • Răciți rapid alimentele: Refrigerați întotdeauna alimentele și mesele proaspete în decurs de două ore de la cumpărare sau gătire. Pentru o răcire rapidă, împrăștiați alimentele gătite în recipiente puțin adânci și puneți-le imediat în frigider.
 • Țineți cont de timpii de depozitare: Gătiți carnea proaspătă, păsările și peștele în două zile de la cumpărare și carnea roșie în 3-5 zile. Între timp, păstrați-le pe raftul de jos al frigiderului.
 • Gătiți la temperaturi potrivite: Carnurile trebuie gătite până când ajung la o temperatură internă de cel puțin 165°F (75°C), deoarece acest lucru ucide majoritatea bacteriilor.
 • Decongelați alimentele în condiții de siguranță: Decongelați alimentele congelate sau mesele în frigider, nu pe blat. Pentru o dezghețare mai rapidă, scufundați alimentele în apă rece de la robinet, schimbând apa la fiecare 30 de minute.
 • Reîncălziți alimentele o singură dată: Cu cât răciți și reîncălziți un aliment, cu atât este mai mare riscul de intoxicație alimentară. De aceea alimentele decongelate trebuie reîncălzite o singură dată.
 • Reîncălziți alimentele la temperatura potrivită: Toate mesele trebuie reîncălzite la 165°F (75°C) înainte de a fi consumate. Mâncărurile congelate trebuie reîncălzite și consumate în 24 de ore de la dezghețare.
 • Folosiți etichete: Nu uitați să etichetați și să dați recipientele, astfel încât să puteți consuma alimente în perioada de siguranță alimentară.
 • Mănâncă alimente în perioada potrivită: Mesele refrigerate trebuie consumate în 3-4 zile și mese congelate în decurs de 3–6 luni (3).

  Rezumat

  Gătit, depozitarea și reîncălzirea alimentelor la temperaturi corecte vă poate reduce riscul de intoxicație alimentară. Orientările de mai sus vă oferă o imagine de ansamblu asupra principalelor măsuri de siguranță alimentară de care trebuie să aveți în vedere.

 • Pregătirea meselor pentru o săptămână poate părea descurajantă, mai ales pentru cei care nu sunt începători. Dar nu trebuie să fie greu.

  Mai jos, veți găsi un ghid simplu, pas cu pas, pentru a vă simplifica procesul de pregătire a mesei.

  1. Selectați metoda preferată de pregătire a mesei: Aceasta poate fi, de asemenea, o combinație de metode și ar trebui să se bazeze pe stilul dvs. de viață și obiectivele de nutriție.
  2. Respectați un program: Alegeți o zi în fiecare săptămână pentru a vă planifica mesele, pentru a face cumpărături și pentru a găti.
  3. Alegeți numărul potrivit de mese: Țineți cont de calendarul dvs. și de mesele de restaurant pe care le-ați planificat pentru săptămână.
  4. Selectați rețetele potrivite: Fii atent la varietatea și metodele de preparare. Când începeți, rămâneți la rețetele pe care le cunoașteți deja.
  5. Reduceți timpul petrecut la cumpărături: Faceți o listă de cumpărături organizată de departamentele de supermarket sau cumpărați produse alimentare online.
  6. Petreceți mai puțin timp în bucătărie: Alegeți ce fel de mâncare să gătiți mai întâi în funcție de timpii de gătire.
  7. Păstrați-vă mesele: Utilizați metode sigure de răcire și recipiente adecvate. Refrigerați mesele pe care intenționați să le consumați în 3-4 zile, apoi etichetați și congelați restul.

   Rezumat

   Pregătirea mesei nu trebuie să fie complexă. Pașii de bază vă pot ajuta să reduceți timpul de gătit, eliberându-vă pentru activitățile care contează cel mai mult.

   Pregătirea mesei este excelentă pentru persoanele care doresc să petreacă mai puțin timp în bucătărie. mese sănătoase și descurajați opțiunile de fast-food mai puțin nutritive.

   În funcție de obiectivele, programul și preferințele dvs. de masă, pregătirea mesei poate implica realizarea de loturi mari pentru a fi congelate, mese complete pentru a fi refrigerate sau ingrediente pregătite pentru a fi combinate după cum este necesar.

   Găsiți o metodă care funcționează pentru dvs. și alegeți o zi pe săptămână pentru a planifica masa, a face cumpărături și a găti.

   Lasă un răspuns
  Related Posts