Îmi cresc copiii cu o dietă pe bază de plante pentru viitorul lor

Când aveam 26 de ani, am avut un moment umilitor care mi-a schimbat traiectoria vieții. Îmi scriam teza de master despre impactul asupra mediului al dietei standard americane când mi-am dat seama brusc că alegerile mele alimentare nu reflectau etica sau valorile mele personale. Acest lucru a fost deosebit de ironic pentru că sunt dietetician
Îmi cresc copiii cu o dietă pe bază de plante pentru viitorul lor

Când aveam 26 de ani, am avut un moment umilitor care mi-a schimbat traiectoria vieții.

Îmi scriam teza de master despre impactul asupra mediului al dietei standard americane când mi-am dat seama brusc că alegerile mele alimentare nu reflectau etica sau valorile mele personale.

Acest lucru a fost deosebit de ironic pentru că sunt dietetician – o persoană care s-a dedicat să-i învețe pe alții despre importanța nutriției.

Prin cercetarea mea, am devenit inconfortabil conștient de probleme sociale, etice și de mediu pe care nu le-am luat niciodată în considerare. Ceea ce m-a remarcat pentru mine a fost cât de interconectate sunt alegerile noastre alimentare de zi cu zi cu toate celelalte forme de viață de pe planetă.

De exemplu, am aflat cum scurgerile de la fermele industriale de animale contaminează căile navigabile, care poate afecta sănătatea ecosistemului și siguranța apei pe care o bem. De asemenea, am învățat că am putea aborda mai eficient foamea în lume prin hrănirea oamenilor cu culturi, mai degrabă decât a animalelor. ecologist sau iubitor de animale. Această disonanță cognitivă a fost o ilustrare perfectă a deconectarii dintre oameni și mâncarea pe care o mănâncă.

Mâncarea din farfuria mea a afectat întreaga lume – și nu într-un mod bun. Așa că, pe parcursul a câteva luni, am trecut de la o dietă occidentală bogată în carne la un model alimentar predominant integral, bazat pe plante.

Când am avut copii, am decis să-i cresc cu o dietă pe bază de plante încă de la început.

Iată de ce copiii mei sunt pe bază de plante și de ce îi învăț lucruri despre alimente pe care nu le cunoșteam până la 26 de ani.

„Pe bază de plante” este un termen destul de larg folosit des pentru a descrie variațiile unei diete vegetariene. Poate însemna o dietă vegană care exclude toate produsele de origine animală, o dietă realizată în principal din plante cu cantități mici de produse de origine animală, cum ar fi brânză sau pește, sau oriunde între ele.

Indiferent , o dietă pe bază de plante pune în general accentul pe alimente vegetale integrale, cum ar fi fructele, legumele, cerealele, leguminoasele, nucile și semințele. Ceea ce contează cel mai mult este să înțelegi motivele pentru care mai mulți oameni adoptă diete pe bază de plante – și să poarte conversații despre aceste motive.

Dacă ți-aș spune că îmi cresc copiii pe bază de plante, astfel încât să poată contribui la crearea unui viitor mai bun pentru ei înșiși și pentru restul rasei umane? Ai putea crede că sunt dramatic și am înțeles perfect.

Totuși, conform celei mai cuprinzătoare analize de până acum a modului în care agricultura modernă distruge mediul înconjurător, cea mai mare modalitate de a vă reduce amprenta de carbon este să nu mai mâncați carne și lactate (

1).

Efectele cărnii asupra mediului au fost evidențiat și într-un editorial din 2018 al The Lancet, una dintre cele mai respectate reviste medicale din lume (2) .

Dacă nu luăm măsuri drastice pentru a trata mediul în mod diferit, ne uităm la un viitor cu schimbări climatice mai intense (

3).

Acest lucru ar însemna probabil mai puțină apă dulce disponibilă, temperaturi mai extreme, mai multe secete și incendii de vegetație și creșterea nivelului mării care inundă comunitățile de coastă, printre alte efecte globale (4).

Vestea bună este că tu și copiii tăi poți face o schimbare azi pentru un viitor mai bun. Iată de ce o dietă pe bază de plante este mai bună pentru planetă.

Ajută la conservarea utilizării pământului și a apei

Resursele Pământului sunt limitate, dar cererea de produse de origine animală folosește o mulțime de resurse.

Pentru a crea suficiente terenuri pentru a pășuna vite de carne și pentru a cultiva culturi precum soia, care sunt folosite în principal pentru hrănirea animalelor, păduri întregi sunt distruse în locuri precum pădurea tropicală amazoniană (5

).

În plus, când luați în considerare apa necesară pentru creșterea vacii și creșterea hranei pentru ea, unele surse estimează că este nevoie de 1.800 de galoane (6.814 litri) de apă pentru produc 1 liră (0,45 kg) de carne de vită (6).

De ce contează asta? Organizația Națiunilor Unite raportează că lumea va avea doar 60% din apa de care avem nevoie în 2030 dacă continuăm activitatea ca de obicei (7).

Ajută la protejarea oceanului

Toate substanțele chimice, deșeurile și contaminanții din fermele industriale de animale trebuie să meargă undeva și asta adesea înseamnă căi navigabile. Fiecare cale navigabilă ajunge în cele din urmă în ocean, unde are efecte de durată, cum ar fi crearea de zone moarte.

Zonele moarte sunt zone în care algele dăunătoare au înflorit și au lipsit oceanul de oxigen. , făcând imposibilă supraviețuirea majorității vieții acvatice. Până în 2008, existau cel puțin 400 de zone moarte în întreaga lume, una dintre cele mai mari – din Golful Mexic – de dimensiunea statului New Jersey ( 8, 9).

Oamenii de știință prevăd colaps major al ecosistemului și extincții în masă dacă acest model nu este inversat (10).

Ajută la păstrarea biodiversităţii

Este nevoie de un echilibru delicat de plante, animale și insecte pentru a menține ecosistemele înfloritoare. Când defrișăm Amazonul, distrugem și habitatele multor specii native, inclusiv oamenii.

Aceste foste păduri sunt în mare parte înlocuite cu turme de vite la pășunat sau folosite ca terenuri agricole pentru cultivarea culturilor, cum ar fi soia, pentru hrănirea animalelor (

11).

Mai mult, multe componente necesare pentru a face medicamente moderne care salvează vieți au apărut din plantele din pădurea tropicală, care dispar rapid (12).

Ajută la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră

Principalele gaze cu efect de seră (GES) includ dioxid de carbon (CO2), protoxid de azot și metan, toate produse de agricultura industrială a animalelor. Când GES sunt eliberate în atmosferă, ele contribuie la încălzirea globală (3, 4).

În timp ce concentrarea asupra reducerii GES a fost de mult timp pe cumpărarea de vehicule mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, animalele sunt responsabile pentru aproximativ aceeași cantitate de emisii ca toate transporturile. Fiecare sector contribuie cu aproximativ 14–15% din GES globale (13, 14, 15).

În special, vacile produc metan, care este de aproximativ 30 de ori mai puternic la captarea căldurii. în atmosferă decât CO2. Deoarece aproximativ 60% din toate mamiferele de pe Pământ la un moment dat sunt animale de fermă, aceasta înseamnă mult metan (16, 17

).

În plus, pădurea tropicală amazoniană joacă un rol important în reglarea climei, deoarece copacii săi absorb CO2 din atmosferă. Atunci când pădurile sunt tăiate și arse pentru a face loc pentru pășunatul vitelor, acest CO2 este reeliberat în atmosferă (11 , 18, 19).

Deși o dietă pe bază de plante necesită încă resurse naturale, impactul ei asupra mediului este mai mic. În plus, cultivarea plantelor pentru consumul uman are ca rezultat un randament mult mai mare.

În plus, hrănind mai multe culturi direct oamenilor în loc de animale, am putea folosi resursele alimentare mai eficient și am putea aborda mai bine foamea în lume. Un studiu a sugerat că efectuarea acestei schimbări în utilizarea culturilor ar putea crește disponibilitatea globală a caloriilor cu până la 70% (20).

Indiferent de cum arată o dietă pe bază de plante. pentru familia ta, cercetarea este clară că cel mai durabil mod de a mânca se concentrează în mare parte pe plante, produsele de origine animală fiind minimizate sau excluse complet (21

).

Pe lângă salvarea animalelor și contribuția la reducerea multor dintre stresurile actuale asupra mediului, o dietă pe bază de plante poate face minuni pentru sănătatea pe termen lung (22).

Multe dovezi arată că consumul predominant de alimente integrale , dieta pe bază de plante sprijină pierderea sănătoasă în greutate, protejează sănătatea creierului, întărește imunitatea și reduce inflamația (23,

24, 25,

26).

Această dietă poate promova, de asemenea, digestiv și re sănătate productivă, prelungește durata de viață și reduce riscul de boli cronice precum diabetul, bolile de inimă și cancerul (27, 28, 29,

30).

Avantaje specifice pentru copii

În special pentru copiii mei, îmi place că un Dieta pe bază de plante a poziționat alimentele care luptă împotriva bolilor, cum ar fi fasolea, verdeața cu frunze, lintea și semințele ca bază a meselor noastre, în loc de doar garnituri.

Îmi place, de asemenea, că copiii mei învață să recunoască aceste alimente ca fiind o normă, mai degrabă decât gustările pe bază de animale și alimentele fast-food foarte comercializate pentru copii.

În plus, cercetările sugerează că, deoarece acumularea plăcii în artere începe în copilărie, începerea devreme a dietelor pe bază de plante poate preveni bolile de inimă mai târziu în viață. Alte studii notează o corelație mică, dar posibilă, între consumul de lactate în copilărie și un risc mai mare de cancer de prostată la vârsta adultă (31,

32).

Plantă sănătoasă- dietele bazate pe bază sunt, de asemenea, asociate cu o incidență mai scăzută a excesului de greutate și a obezității la copii (33,

34).

Acestea sunt beneficii care pot servi copiilor acum și pentru viata.

În ciuda dovezilor în sprijinul dietelor pe bază de plante, criticii spun că nu este sigur sau adecvat să excludeți produsele de origine animală din alimentația copiilor. dietă.

Unul dintre cele mai mari argumente împotriva dietelor pe bază de plante pentru copii este că acestea nu oferă suficiente grăsimi, proteine ​​sau micronutrienți precum calciul și fierul, toate acestea fiind importante pentru creștere și dezvoltare.

Cu toate acestea, organizațiile profesionale foarte respectate, cum ar fi Academia de Nutriție și Dietetică, notează că dietele vegetariene și vegane bine planificate sunt sănătoase, adecvate din punct de vedere nutrițional și adecvate pentru toate etapele ciclul de viață, inclusiv copilărie și copilărie (35).

Un studiu a comparat aportul de energie și macronutrienți, precum și creșterea, la copii vegani, vegetarieni și omnivori de 1-3 ani din Germania.

Cercetătorii au descoperit că o dietă omnivoră includea mai multe proteine ​​și zahăr adăugat, în timp ce o dietă vegană se lăuda cu mai mulți carbohidrați și fibre. Ei au ajuns la concluzia că o dietă pe bază de plante le poate satisface nevoile nutriționale și poate sprijini modelele normale de creștere (36).

În timp ce produsele de origine animală sunt o modalitate de a obține nutrienți importanți pentru copii, cu siguranță nu sunt singurele sau neapărat cele mai bune.

Copiii mei se bucură de o dietă bogată în fibre, plină de antioxidanți din plante care luptă împotriva bolilor. Se îngrașă din avocado, nuci, semințe și ulei de măsline; proteine ​​din tofu, seitan și fasole; și o gamă largă de vitamine și minerale din fructe și legume.

De asemenea, se bucură de desert — este făcut doar din ingrediente vegetale.

Luăm suplimente atunci când este nevoie, așa cum fac mulți oameni, indiferent de alimentația lor.

Important, copiii mei au experimentat o creștere și o dezvoltare normale, fără probleme nutriționale din partea mamei pediatru sau dietetician.

A face o schimbare pe bază de plante este o afacere de familie, așa că fă-o plăcută! Implicați-vă copiii în lucruri precum planificarea mesei, alegerea alimentelor noi de încercat sau chiar pregătirea mâncărurilor în bucătărie. Aceste idei ajută la distracția, concentrându-vă în același timp pe nutriție și menținând lucrurile simple.

Când vă ajustați dieta familiei, țineți cont de nevoile individuale și de potențialele obstacole. Cel mai important lucru este să îți identifici obiectivele și să implementezi schimbările care au cel mai mult sens pentru gospodăria ta.

Iată câteva sfaturi care pot face o schimbare pe bază de plante cu copiii putin mai usor:

 • Identificați-vă motivația.

  A avea un „de ce” în spatele schimbării stilului de viață îl face mai semnificativ și durabil pe termen lung. Aceasta este o conversație grozavă de purtat în familie, cu contribuția tuturor.

 • Începeți încet.

  Consider că cele mai fezabile schimbări ale stilului de viață se fac treptat. Acest lucru poate părea ca adoptarea unei diete vegane 1-2 zile a saptamana, sau doar la micul dejun. Ar putea părea ca și cum ați scos puiul ca prim pas. Nu există un răspuns greșit pentru unde să începeți.

   Faceți modificări intenționate.

   Uită-te la dieta actuală a familiei tale și decide ce modificări vor fi făcute. Planificarea meselor pentru săptămâna următoare este un obicei grozav pentru a ajuta la prevenirea stresului de ultim moment. Aceasta este, de asemenea, o oportunitate de a învăța cum să înlocuiți articole precum carnea de porc (încercați fructele de iac), ouăle omletă (alegeți pentru tofu mărunțit) și carnea de vită (încercați lintea).

   .

    Experiment.

    O dietă pe bază de plante nu este despre îndepărtarea mâncărurilor, ci despre a învăța noi moduri de a te bucura de vechile favorite.

     Încercați „ouă de in” în brioșe și aluat de tort. 1 ou = 1 lingura (10 grame) de seminte de in macinate si 2 linguri (30 ml) de apa.

    • Faceți frișcă cu lapte de cocos conservat.
     • Folosiți semințe de chia și lapte de soia pentru a face budincă fără lapte.

     Prioritizează nutriția. În timp ce nenumărate alimente vegane sunt disponibile astăzi , aceste produse fac mai ușor să te bazezi pe alimente ambalate mai mult decât ți-ar plăcea. O varietate de alimente vegetale integrale este cea mai bună abordare pentru a satisface nevoile nutriționale.

    • Nu te complica.
    • Dietele pe bază de plante nu trebuie să fie costisitoare sau consumatoare de timp. Puteți face o mulțime de mese hrănitoare folosind ingrediente ieftine precum tofu, conserve de fasole și linte, cereale uscate, legume congelate și produse de sezon. Ierburile și condimentele pot face diferența pe măsură ce papilele gustative ale copilului tău se adaptează.

    • Suplimentați inteligent.

     Suplimentarea cu anumiți nutrienți, cum ar fi acizii grași omega-3 și vitaminele B12 și D, este vitală pentru o plantă- dieta bazata. Unii părinți aleg să folosească o multivitamine, în timp ce alții preferă nutrienții individuali. Discutați cu un dietetician cu cunoștințe în nutriție vegană pentru sfaturi personalizate.

    Copiii mei sunt mici, așa că conversațiile sunt simple acum.

    Ei știu că noi nu mâncăm animale, dar unii oameni fac și asta e în regulă. Le vorbesc despre modul în care porcii, vacile și găinile sunt la fel ca câinele nostru și merită același tratament. Ei știu, de asemenea, că a nu mânca animale ajută la menținerea naturii frumoase, astfel încât să ne putem bucura în continuare de joacă afară.

    Ceea ce nu înțeleg încă pe deplin este că consumul mai multor alimente vegetale acum este o investiție în sănătatea lor pe termen lung, precum și în sănătatea planetei, care se pot bucura pe măsură ce cresc.

    Înțeleg că ideea de a trece la o dietă pe bază de plante poate fi copleșitoare la început. Am fost acolo.

    Există multe concepții greșite despre dietele pe bază de plante care sunt scumpe, dificile, inadecvate din punct de vedere nutrițional sau chiar fade. Cu toate acestea, cu puțină planificare și practică, acestea pot fi absolut fezabile, accesibile și plăcute pentru oricine, chiar și pentru copiii dvs.

    Nu voi face întotdeauna apelurile potrivite, deoarece un parinte. Totuși, cred că a crește copiii de azi pentru a mânca într-un mod care să beneficieze de sănătatea lor pe tot parcursul vieții, să învețe empatie fără margini și să păstreze viitorul planetei este ceva cu care ne putem accepta cu toții.

    Lauren Panoff este un dietetician înregistrat, scriitor și vorbitor, care este specializată în a ajuta familiile să treacă la un stil de viață bazat pe plante. Ea crede că conștientizarea, informațiile bazate pe dovezi și umorul sunt trei ingrediente cheie pentru a duce o viață sănătoasă. Lauren și-a obținut licența în științe în nutriție umană de la Universitatea de Stat din Colorado și masterul în sănătate publică de la Universitatea de Stat din Michigan.

   Lasă un răspuns
Related Posts