Nutriția în viața de zi cu zi: Călătoria unui dietetician din Trinbagon

Includem produse pe care le considerăm utile pentru cititorii noștri. Dacă cumpărați prin link-urile de pe această pagină, este posibil să câștigăm un mic comision. Iată procesul nostru. În al doilea rând, după dragostea mea de călătorie este dragostea mea pentru mâncare. Când sunt capabil să mă cufund într-o altă cultură, răsfățându-mă cu tradiția lor.
Nutriția în viața de zi cu zi: Călătoria unui dietetician din Trinbagon

Includem produse pe care le considerăm utile pentru cititorii noștri. Dacă cumpărați prin link-urile de pe această pagină, este posibil să câștigăm un mic comision. Iată procesul nostru.

În al doilea rând, după dragostea mea de călătorie este dragostea mea pentru mâncare.

Când sunt capabil să mă cufund într-o altă cultură, răsfățându-mă cu tradiția lor. alimente, mă simt conectat cu ele.

Crecând în Trinidad și Tobago („Trinbago”), călătoria mea cu mâncarea a fost diversă în mod implicit. Cu influențe coloniale engleze, franceze și spaniole, precum și practici alimentare din Africa, India de Est, China și acum Venezuela, mâncarea din Trinbago este un adevărat ocol de topire.

Totuși, cea mai mare parte a educației mele formale în materie de nutriție sa concentrat pe piramida alimentară și acum pe ghidul MyPlate al Departamentului Agriculturii din SUA (USDA) — concepte care nu se aliniază cu multe mese tradiționale.

În timp ce MyPlate demonstrează că o farfurie echilibrată ar trebui să fie jumătate din legume fără amidon, un sfert de proteine ​​și un sfert de cereale, mâncărurile tradiționale dintr-o oală combină aceste grupuri de alimente într-o masă care poate să nu fie porționat în mod distinct pe o farfurie.

De exemplu, nu este practic să serviți pelau — un fel de mâncare din Caraibe într-o oală, făcut cu pui caramelizat, orez prefiert , mazăre de porumbei și o gamă largă de legume și condimente — în șablonul MyPlate.

Ca dietetician și iubitor de mâncare, am devenit astfel confuz și frustrat când Am încercat să creez cultural c mâncăruri sănătoase.

Am început să mă întreb: „Sunt aceste mese tradiționale cu adevărat sănătoase dacă nu se potrivesc cu matrița MyPlate, sau Occidentul acceptat. înțelegerea meselor sănătoase și echilibrate nu are competență culturală?”

Abia în ultimii ani am reușit să dezvolt un concept de alimentație sănătoasă care să includă nuanțele mâncărurilor culturale și a incluziunii.

Te voi lua cu mine în părți ale acelei călătorii și îți voi arăta ce am învățat.

Deși nu am Nu știu cum să o numesc atunci, interesul meu pentru nutriție a început încă de la vârsta de 7 ani, după accidentul vascular cerebral al mamei mele, deoarece am fost motivat să folosesc alimentele ca medicament pentru a-i îmbunătăți calitatea vieții.

Totuși, abia după rolul meu de tehnician dietetic mi-am descoperit pasiunea de a preda indivizilor rolul pe care nutriția îl joacă în gestionarea afecțiunilor lor medicale.

)

În Trinidad și Tobago, acești c sesiuni de educație s-au concentrat pe modalități mai sănătoase de a savura alimente culturale, cum ar fi alegerea dhalpuri roti cu conținut ridicat de fibre – o pâine plată tradițională – față de omologul său bogat în grăsimi, paratha roti.

. Când am internat în Statele Unite, am observat atât dieteticienii, cât și clienții lor se luptă să discute despre înlocuitori alimentari adecvați care respectă cultura alimentară a clientului. Această deconectare ar putea împiedica clientul respectarea planului său de nutriție și succesul general.

Hotărât să reduc acest decalaj, lucrez pentru a diversifica educația nutrițională, astfel încât oamenii să poată să obțină rezultate îmbunătățite în materie de sănătate fără a fi nevoit să-și abandoneze culturile alimentare.

Abordez alimentația în viața de zi cu zi cu flexibilitate.

Cel puțin, majoritatea meselor mele sunt echilibrate și includ cereale, proteine ​​și legume sau fructe. Includ mâncăruri locale sau regionale — și îmi plac deliciile!

Din fericire, există numeroase mâncăruri sănătoase și tradiționale care simplifică planificarea mesei, cum ar fi spanacul sot cu rădăcină de taro și pește înăbușit.

În ceea ce privește mâncărurile dintr-o oală, cum ar fi puful de ulei — un fel de mâncare delicios făcut cu fructe de pâine, spanac, morcovi, și carne sărată, cum ar fi cozile de porc, mi se schimbă atenția asupra controlului porțiilor, adăugând garnituri bogate în fibre și tehnici de mâncare atentă, cum ar fi să acord atenție indicațiilor mele de sațietate.

Programul meu săptămânal de gătit

Ca persoană cu noduli tiroidieni, am adesea fluctuații ale nivelului meu de energie , ceea ce îmi poate afecta negativ capacitatea de a pregăti alimente.

Astfel, gătesc de 2–3 ori pe săptămână, pregătind suficient timp de 1–2 zile la un timp. Vineri comand, sâmbăta, de obicei, gătesc supă de fasole, iar luni mănânc resturi de la prânzul de duminică. este cheia pentru a face pregătirea mesei mai ușoară și mai convenabilă.

Uneori cumpăr legume pre-tocate de la magazin, deși prefer să fac cumpărături de la fermier piata produselor proaspete. Congelarea loturilor de carne condimentată, pește și legume mărunțite economisește timp la pregătirea meselor, la fel și includerea conservelor cu conținut scăzut de sodiu, cum ar fi tonul.

Pentru a-mi sprijini și mai mult sănătatea tiroidei, mi-am redus aportul de alimente extrem de procesate și mi-am redirecționat atenția către alimentele integrale.

Asta însemna să-mi pregătesc produsele de copt de la zero acasă. cu făină integrală de grâu nealbită în cea mai mare parte a anului 2020 și a optat pentru a nu cumpăra vafe și clătite congelate. având în orice moment cantități mici de fibre pentru a sprijini digestia, care poate fi afectată de tulburările tiroidiene.

Un stereotip despre dieteticieni este că toți mâncăm la fel.

De exemplu, cei mai mulți oameni nu se așteaptă ca un dietetician să mănânce duble – o mâncare prăjită, cu curry, din năut din Trinidad și Tobago – și ar putea considera pe oricine ho face acest lucru ca să ofere un exemplu slab sau să mănânce alimente „nesănătoase”. Îmi place fiecare înghițitură!

Dacă aș avea un dolar pentru fiecare stereotip despre dieteticieni, aș fi pregătit pentru viață. Să risipim doar câteva:

  Dieteticienii nu sunt poliția alimentară. În De fapt, mulți dieteticieni sunt flexibili cu propriile obiceiuri alimentare și te pot încuraja să fii la fel. Nu suntem aici să te strigăm pentru că ai avut o a doua ajutor.

 • Dieteticienii se bucură și de deserturi. Fie că este o rețetă originală sau o variantă săracă în grăsimi, deserturile sunt și ele în meniul unui dietetician. („Pot să mai am o felie de tort, te rog?”)

  Dieteticienii adaugă valoare sănătății tale dincolo de pierderea în greutate. Dieteticienii sunt adesea consultați pentru pierderea în greutate, dar vă pot învăța, de asemenea, cum să utilizați nutriția pentru a vă susține starea medicală sau obiectivele generale de sănătate – cu sau fără concentrarea asupra greutății dvs.

  .

   Tendințele actuale în dietetică
   Desigur, dieteticienii nu sunt toți la fel. Oferim o multitudine de perspective și abordări ale terapiei nutriționale. În timp ce unii jură pe numărarea caloriilor, alții iau o cale anti-dietă și își învață clientela despre libertatea alimentară și alimentația intuitivă.

   În prezent, există o schimbare în lumea dieteticii către abordarea Sănătate la orice mărime (HAES), care este promovată de Asociația pentru Diversitate și Sănătate în Dimensiuni.

   HAES recunoaște că sănătatea are mai multe fațete și că, indiferent de greutatea dumneavoastră corporală, meritați să primiți expertiză adecvată din punct de vedere medical și nutrițional, adaptată nevoilor dvs.

   Dacă sunteți interesat să vedeți un dietetician sau nutriționist, este recomandabil să cercetați amănunțit experții din zona dvs. pentru a determina dacă vă potriviți bine.

   În perioada în care am urmat o diplomă de master în Statele Unite, mi-am vindecat dorul de casă cu mese tradiționale.

   Callaloo — piure de spanac, bame , dovleac și condimente verzi — împreună cu ove Plăcinta cu pui și macaroane la grătar este masa mea preferată.

   Dacă am nevoie de o masă rapidă pentru cină sau micul dejun, rutina mea implică pâine integrală, omletă sau cârnați, legume sotate precum broccoli sau bok choy și/sau fructe. , ulei puf și roti cu pui la curry.

   În timp ce îmi plac fructele ca gustare, mănânc și amestecuri de trase, ciocolată neagră sau cu lapte, feliată măr cu unt de arahide și iaurt.

   Ocazional cumpăr delicii locale, cum ar fi minge de tamarind (un tratament dulce și picant făcut din fructe de tamarind), kurma (un gustare crocantă pe bază de făină cu ghimbir) și minge de benne (făcută cu semințe de susan și melasă).

   În plus, fac sucuri și smoothie-uri proaspete acasă. pentru a savura ca băuturi de dimineață.

   Sucul meu preferat

   Iată rețeta mea de bază de suc proaspăt (servește unul):

   1 măr mic de gală

  • 1 morcov mediu
  • 3 tulpini de țelină

   1 sfeclă roșie mică

  1/4 inch (0,5 cm) de ghimbir

  1 castravete mediu

Suc , turnați și bucurați-vă.

Fiului meu de 3 ani îi place să gătească (orice scuză pentru a se juca cu apa, într-adevăr) și — bonus! — este destul de ușor să ai o discuție cu el despre mâncare.

El ni se alătură în bucătărie și îi place să taie alimente, să adauge articole în storcator, să amestece oală și împrăștie mâncarea. Este destul de priceput și când sparge ouăle — fără coji!

Folosind o farfurie împărțită cu imagini cu grupuri de alimente (cum ar fi acesta) a fost prima lui introducere în porțiile de mâncare și conceptul de farfurie echilibrată. , iar proteinele pe care le dorea i-au oferit autonomie, în timp ce îl mențineau implicat în masa lui.

Alte abordări creative pe care le-am adoptat includ crearea de timbre de fructe și legume pentru noi. sesiuni de arte și meșteșuguri acasă, precum și prezentarea copilului nostru cu varietatea de fructe și legume de sezon din Trinidad și Tobago.

Gustările sale includ iaurt, fructe proaspete, biscuiți, chipsuri, ciocolată și, ocazional, suc.

De asemenea, dieteticienii sunt oameni.

Cu toate acestea, concepțiile greșite despre profesia mea, precum și alimentația sănătoasă, duc la controlul membrilor familiei dacă gustez altceva decât fructe sau legume, sau dacă greutatea mea crește puțin.

Acest lucru este hilar — dar indică și muntele de suferință cauzat de cultura dietei pe care dieteticienii și nutriționiștii trebuie să se adreseze.

În realitate, uneori îmi place să mănânc doar de plăcere și am învățat să-mi detașez moralitatea și stima de sine de alimente. Prin urmare, mănânc fără vinovăție.

Asta nu înseamnă că mănânc în exces alimente cu calorii goale, ci mai degrabă că mi-am găsit locul meu dulce în care mă bucur ceea ce mănânc în timp ce îmi ating obiectivele de sănătate – și făcând asta fără obsesie alimentară.

Dar să fiu clar – alimentația sănătoasă nu are un aspect special . Nu este un concept alb-negru, mai ales când luați în considerare alimentele culturale.

Deși mâncărurile tradiționale dintr-o oală din Trinidad și Tobago sunt Nu se reflectă în MyPlate al USDA sau în noțiunile occidentale convenționale de mese echilibrate, sunt bogate în nutrienți, delicioase și sunt potrivite pentru o dietă sănătoasă.

Per total, alimentația sănătoasă ar trebui să se bazeze pe propriile gusturi și preferințe alimentare.


Cu amabilitatea lui Amber Charles

Amber Charles este nutriționist de sănătate publică și dietetician înregistrat (RD) cu sediul în Trinidad și Tobago. Ea deține o diplomă de master la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health și este pasionată de diversificarea educației nutriționale și de îmbunătățirea accesului la expertiză în nutriție în rândul diasporei din Caraibe.

 • .

  Cu o abordare „mâncarea este medicament”, Amber aspiră e să devină un dietetician funcțional și integrator și a dedicat spațiu acestei activități pe blogul ei, The Cultural Dietitian.

 • Lasă un răspuns
  Related Posts