Sunt un dietetician cu boala Hashimoto – Iată povestea mea

Ca dietetician, tratez de ani de zile persoane cu afecțiuni autoimune, inclusiv boala Hashimoto. ) Hashimoto este cel mai frecvent tip de hipotiroidism în Statele Unite. Este o boală autoimună care dăunează tiroidei, o glandă care eliberează hormoni care controlează metabolismul, creșterea și o serie de alte funcții ale corpului. Prin intermediul pacienților mei, am
Sunt un dietetician cu boala Hashimoto – Iată povestea mea

Ca dietetician, tratez de ani de zile persoane cu afecțiuni autoimune, inclusiv boala Hashimoto.

)

Hashimoto este cel mai frecvent tip de hipotiroidism în Statele Unite. Este o boală autoimună care dăunează tiroidei, o glandă care eliberează hormoni care controlează metabolismul, creșterea și o serie de alte funcții ale corpului.

Prin intermediul pacienților mei, am știut cum dificilă boala Hashimoto ar putea fi diagnosticată, tratată și gestionată.

Totuși, nu aveam idee cât de mult afectează această boală sănătatea fizică și psihică până când am fost diagnosticat eu însumi.

Iată povestea mea.

)Am început să mă simt bine în vara lui 2019. Nu puteam să dorm, eram atât de obosit în timpul zilei încât abia îmi puteam termina munca și simțeam mahmureală în fiecare dimineață, deși nu consumam alcool la acel moment.

Am avut, de asemenea, bătăi ciudate ale inimii, anxietate, ceață pe creier, dificultăți de concentrare, intoleranță extremă la frig, dureri articulare, foame de aer (senzație de dificultăți de respirație) și multe alte simptome vagi.

În următoarele câteva luni, am vizitat un număr de specialiști, inclusiv un cardiolog, pneumolog și reumatolog. Fiecare test a revenit normal, cu excepția numărului meu de celule albe din sânge, care a fost scăzut. Am fost si usor anemic.

Unii dintre medicii pe care i-am văzut au fost disprețuitori și mi-au atribuit simptomele stresului și anxietății, care, apropo, sunt extrem de frecvente pentru persoanele cu Hashimoto.

După ce am auzit mai mulți doctori spunându-mi că totul este normal, am crezut că îmi pierd mințile. Am început să mă întreb.

Aceste simptome au fost cauzate serios de stres și anxietate? Nu. Îmi cunoșteam corpul și știam că ceva nu este în regulă.

Ca un ultim efort de șanț, mi-am făcut o programare la un medic infecțios pentru că locuiesc în Est Sfârșitul insulei Long, unde căpușele sunt abundente. Am crezut că simptomele mele s-ar putea datora bolii Lyme.

Acest doctor a efectuat analize de sânge, inclusiv un panou tiroidian. În calitate de dietetician, îmi place să-mi revizuiesc propriile rezultate imediat ce sunt disponibile. Când am văzut că T3-ul meu este scăzut, am sunat la un endocrinolog cu care lucrez îndeaproape și am făcut o programare.

Ea a fost cea care în cele din urmă m-a diagnosticat cu boala Hashimoto după o ecografie a tiroidei și analize de sânge care au arătat niveluri scăzute de T3, un hormon tiroidian și peroxidază tiroidiană crescută ( anticorpi TPO).

Pentru a primi un diagnostic mi-a luat aproximativ 7 luni, ceea ce este foarte frecvent pentru persoanele cu boala Hashimoto.

Am fost atât de uşurat să primesc un diagnostic după luni de zile în care mi sa spus că simptomele mele erau practic toate în capul meu. Dar eram și îngrijorată de sănătatea mea și resentită de diagnostic.

Pe lângă faptul că aveam sindromul Raynaud, care reduce fluxul de sânge la degete de la mâini și de la picioare, și astmul indus de exerciții fizice în copilărie, eram o persoană sănătoasă cu energie nelimitată. Am avut foarte multă grijă de sănătatea mea, am făcut mișcare, nu am fumat și mi-am crescut propria mâncare.

Cu toate acestea, știam prea bine că afecțiunile autoimune, precum și afecțiunile medicale grave în general, pot afecta pe oricine, chiar și pe oamenii care sunt sănătoși din punct de vedere fizic.

Endocrinologul meu crede că, în cazul meu, o infecție virală mi-a declanșat boala Hashimoto. Mi-a început să iau Armor Thyroid, un medicament natural de înlocuire a hormonilor tiroidieni.

După ce am început cu Armour, m-am gândit că voi începe să mă simt mai bine în câteva săptămâni. Cu toate acestea, deși unele dintre simptomele mele, cum ar fi intoleranța severă la frig și durerile articulare, s-au ameliorat, mă simțeam în continuare îngrozitor după aproximativ o lună sau cam așa ceva în aceeași doză.

Simptome persistând chiar și cu medicamente este, de asemenea, răspândită printre cei cu Hashimoto.

Deși unii oameni răspund bine la medicamente și încep să se simtă ca vechi, alții continuă să se confrunte cu simptome semnificative care le afectează calitatea vieții chiar și atunci când funcția tiroidiană este considerată normală.

De fapt, mulți endocrinologi și cercetători recunosc că simptomele singure nu sunt de obicei folosite pentru a evalua eficacitatea tratamentului – valorile de laborator sunt.

Prin urmare, medicamentele sunt prescrise și ajustate pe baza acestor valori, inclusiv hormonul de stimulare a tiroidei (TSH).

Din fericire, medicul meu și-a exprimat interesul pentru felul în care mă simțeam și dacă simptomele îmi erau controlate. Ea a fost mereu deschisă să încerce noi medicamente și doze până când am găsit un tratament care m-a făcut să mă simt mai bine.

Când i-am spus că încă mai am simptome semnificative, mi-a crescut doza. După alte câteva săptămâni, am început în sfârșit să mă simt mai bine și să-mi recuperez energia.

)

După ce am început doza inițială de medicament, am încercat și protocoale alimentare și suplimente pe care le-am încurajase anterior pacienții mei cu boala Hashimoto să implementeze. Aceste regimuri au făcut minuni pentru unii dintre ei – dar nu pentru toți.

Ca orice altceva pe care le recomand pacienților mei, aceste suplimente și protocoale se bazează pe cercetări științifice.

Experimentarea dietelor

Am încercat prima dată dieta protocolului autoimun (AIP), despre care s-a demonstrat că îmbunătățește calitatea vieții și reduce semnificativ markerii inflamației la persoanele cu Hashimoto într-un studiu de cercetare din 2019 .

Am urmat cu strictețe protocolul, dar nu mi-a îmbunătățit semnificativ simptomele.

Ca să fiu sincer, am mâncat deja mese centrate pe plante, în stil paleo de mulți ani înainte de a fi diagnosticat. Nu numai că acest tip de alimentație m-a ajutat să-mi controlez simptomele sindromului Raynaud, dar m-a și făcut să mă simt cât mai bine.

Deși am adăugat înapoi anumite cereale, unele brânzeturi și leguminoase, care sunt eliminate în AIP, am continuat să evit glutenul și am revenit la dieta mea normală, care constă din multe legume, fructe, grăsimi sănătoase și surse de proteine ​​precum pește, ouă și pui.

Deoarece s-a demonstrat că o dietă fără gluten se îmbunătățește funcția tiroidiană și reduc anticorpii tiroidieni la persoanele cu Hashimoto, sugerez ca toți pacienții mei cu Hashimoto să încerce această dietă timp de cel puțin câteva luni pentru a vedea dacă simptomele și markerii bolii se îmbunătățesc.

Experimentarea cu suplimente

Pentru suplimente, am apelat din nou la cercetare pentru a găsi abordarea cea mai bazată pe dovezi. Din moment ce am tratat oameni cu Hashimoto, știam că suplimentele antiinflamatoare precum uleiul de pește și anumiți nutrienți precum zincul, seleniul și magneziul pot fi de ajutor.

De asemenea, eu știam că persoanele cu boala Hashimoto au mai multe șanse să aibă deficit de anumite substanțe nutritive, cum ar fi vitaminele B12 și D.

Luam deja un supliment de vitamina D/K2, vitamina complexului B, și glicinat de magneziu, așa că am adăugat seleniu, zinc și ulei de pește în doză mare.

La fel ca modificările dietetice, aceste suplimente nu m-au făcut să mă simt mult mai bine.

Cu toate acestea, anumite schimbări benefice nu pot fi determinate doar de modul în care te simți. În general, luarea anumitor suplimente și respectarea unei diete antiinflamatorii, bogate în nutrienți poate îmbunătăți funcția tiroidiană, inflamația și sănătatea generală.

A fi tratat cu medicamente, a lua anumite suplimentele și aderarea la o dietă bogată în nutrienți m-au ajutat să mă simt mai bine în timp. Amintiți-vă că gestionarea unei boli autoimune este un maraton, nu un sprint.

Găsirea medicamentelor și a dozei potrivite, urmând o dietă nutritivă și luarea de suplimente mi-au îmbunătățit semnificativ calitatea vieții.

În plus, a-i oferi corpului meu timp să-mi revină a fost esențial.

Când am fost diagnosticat pentru prima dată, nu aveam energia necesară pentru a face mișcare sau a-mi face hobby-urile preferate precum drumețiile și grădinărit, așa că m-am lăsat să mă odihnesc.

Multă vinovăție și frustrare însoțesc sentimentul prea rău pentru a face lucruri pe care le iubești, imposibilitatea de a face mișcare și lupta pentru a te angaja pe deplin în viață, ceea ce poate afecta asupra relațiilor tale cu prietenii și familia.

M-am simțit leneș și parcă aveam nevoie să mă forțesc să fac lucruri. Cu toate acestea, mi-am dat repede seama că să mă odihnesc atunci când aveam nevoie și să-mi arăt compasiune era mult mai important pentru sănătatea mea.

Am luat-o ușor până am început să mă simt mai bine. Deși am revenit în mare parte la nivelurile mele normale de energie și nu am simptome semnificative atât de des, încă mai am zile libere când știu că trebuie să mă las să mă odihnesc și asta e în regulă.

Știu ce mă face te simți mai rău – consumând alcool, nu dormi suficient și fiind prea stimulat sau stresat. Acest lucru este valabil și pentru mulți dintre pacienții mei care au boala Hashimoto.

Și iată ce mă face pe mine și pe cei mai mulți dintre pacienții mei să ne simțim mai bine:

 • petrec timp afară
 • activități de întindere și restaurare precum yoga
 • să mănânce multe alimente antiinflamatoare, în special legume
 • în urma unui nutrient- dietă densă
 • luând Epsom fierbinte băi cu sare
 • menținerea hidratată
 • evitând la fel de mult cofeina și alcoolul pe cât posibil
 • angajarea în stres -reducerea activităților precum grădinărit și drumeții
 • dormi mult
 • luarea anumitor suplimente
  • rămâne activ

  • mă las să mă odihnesc când nu mă simt bine

  În general, urmați o dietă nutritivă, antiinflamatoare, reducerea stresului și un stil de viață sănătos sunt probabil să reducă anumite simptome Hashimoto.

  Cu toate acestea, este important de menționat că în prezent nu se recomandă nicio dietă specifică pentru tratarea bolii Hashimoto. Doar pentru că ceva funcționează pentru o persoană nu înseamnă că funcționează pentru alții, care este unul dintre motivele pentru care auto-experimentarea este atât de importantă.

  Sunt norocos că endocrinologul meu este un medic minunat și un prieten personal cu care mă simt confortabil să pun întrebări și să vorbesc deschis despre sănătatea mea.

  Pentru mulți oameni, acesta nu este cazul.

  Am avut pacienți care au fost concediat de numeroși medici, diagnosticat greșit și netratat corespunzător. Din păcate, acest lucru este foarte comun. De fapt, până la o treime dintre persoanele cu hipotiroidism nu primiți un tratament adecvat.

  După cum sa menționat mai sus, nu este neobișnuit ca oamenii să consulte mai mulți medici înainte de a fi diagnosticați. Chiar și după diagnostic, mulți oameni nu se simt confortabil să spună medicului lor că medicamentele lor nu sunt eficiente și că încă se confruntă cu simptome.

  Este posibil ca medicul dumneavoastră să încerce mai multe pentru a obține doza și medicația chiar înainte de a începe să vă simțiți mai bine. Asigurați-vă că alegeți un specialist cu care vă simțiți confortabil să discutați despre simptomele și opțiunile de tratament.

  Aveți dreptul de a pune întrebări despre sănătatea dumneavoastră, iar medicul dumneavoastră ar trebui să vă ia simptome serios. Sunt atât de mulți medici excelenți acolo. Dacă nu vă simțiți confortabil cu furnizorul dvs., găsiți altul.

  Unii oameni găsesc succesul lucrând doar cu un endocrinolog, alții se simt mai bine după ce lucrează cu un dietetician pentru a-și revizui dieta și stilul de viață, iar alții preferă să vadă un medicament funcțional practicant. Amintiți-vă că aveți întotdeauna opțiuni. Folosește-le.

  Mai mult, încearcă să lucrezi cu un dietetician specializat în hipotiroidism sau boli autoimune dacă te decizi să experimentezi cu dietă și suplimente. Acești experți vă pot ajuta să determinați cel mai bun regim pentru nevoile dumneavoastră.

  Trebuie să fii propriul tău avocat al sănătății.

  Acest lucru este important pentru toți cei care au o afecțiune medicală de avut în vedere. Îți cunoști cel mai bine corpul. Dacă crezi că e ceva în neregulă, continuă să sapi.

  Nu g sunt sus. Găsiți un furnizor de asistență medicală care să fie atent și să vă asculte.

  Știu că a merge la numeroase întâlniri la doctor poate fi frustrant și consuma mult timp, la fel ca și încercarea diferitelor medicamente, modele alimentare și suplimente. Cu toate acestea, știu, de asemenea, că aceste lucruri sunt esențiale pentru a vă îmbunătăți sănătatea și pentru a vă gestiona simptomele.

  În cele din urmă, amintește-ți că nu ești singur. Obțineți ajutor atunci când aveți nevoie de la prieteni, familie și furnizori de servicii medicale.

  Suntem cu toții aici pentru a vă asculta și a vă sprijini pe drumul de a vă simți mai bine.


  Jillian Kubala este un dietetician înregistrat cu sediul în Westhampton, NY. Jillian deține o diplomă de master în nutriție de la Stony Brook University School of Medicine, precum și o diplomă de licență în știința nutriției. Pe lângă faptul că scrie pentru Healthline Nutrition, ea conduce un cabinet privat din East End din Long Island, NY, unde își ajută clienții să obțină o bunăstare optimă prin schimbări nutriționale și de stil de viață. Jillian practică ceea ce predică, petrecându-și timpul liber îngrijind mica ei fermă, care include grădini de legume și flori și o turmă de găini. Luați legătura cu ea prin site-ul ei sau pe Instagram.

  Lasă un răspuns
  Related Posts