Cum ne protejam copiii de gripa in vreme de pandemie?

CUM NE PROTEJAM COPIII DE GRIPA

Cum protejam copiii de gripa. Imunitatea reprezinta capacitatea organismului nostru de a se apara de virusuri, bacterii, paraziti sau toxine. Sistemul imunitar este complex, rolul sau fiind sa ne asigure protectia impotriva agresorilor externi. 

Autor: Andra Simionescu, Medic specialist in Farmacologie Clinica

Dr. Andra Simionescu a absolvit în anul 2001 Facultatea de Medicină Generală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila”

Tipuri Imunitate

Cum protejam copiii de gripa
 • Imunitatea cu care ne nastem si care nu se modifica in cursul vietii sau dobandita
 • Imunitatea care se instaleaza in urma contactului cu diferite microorganisme, dupa vaccinare sau dupa o cura cu suplimente alimentare.

Legatura intre sistemul imunitar si cel limfatic

Sistemul limfatic reprezinta sistemul de aparare si de purificare al organismului. Este format din  limfa, vase limfatice si organe care contin tesut limfatic si anume: timusul, ganglionii limfatici, splina si amigdalele.

Cum protejam copiii de gripa
Sistemul Limfatic & Sistemul Imunitar
 • Timusul este o glanda de mici dimensiuni, situata in spatele sternului si deasupra traheei al carui rol este productia de limfocite T responsabile de imunitatea celulara. Timusul este mai activ in perioada adolescentei si isi pierde din proprietati pe masura ce inaintam in varsta.
 • Amigdalele fac parte din prima linie de protectie a sistemului digestiv si a aparatului respirator, distrugand bacteriile si virusurile de la acest nivel; extirparea acestora face ca agentii agresori din mediu sa patrunda cu usurinta in organism.
 • Rolul splinei este de a sintetiza anticorpii, de a distruge si de a elimina bacteriile anihilate de anticorpi, precum si  celulele sanguine moarte.
 • Ganglionii limfatici  sunt localizati de-a lungul intregului corp si contin celule B care secreta anticorpi, celule T si celule macrofage

Putem testeaza imunitatea?

Testele pentru imunitate sunt hemoleucograma si imunograma. Aceste doua analize de sange evalueaza componentele sistemului imunitar.

Testeaza-ti Imunitatea

Cand se formeaza imunitatea la copii si cum ii protejam de gripa?

Sistemul Imunitar al copiilor este imatur si se afla intr-o continua dezvoltare pana in jurul varstei de 11-12 ani. Cum protejam copiii de gripa in vremuri de pandemie.

 • Nou-nascutii sunt protejati de anticorpii materni care le confera o imunitate pasiva in primele luni de viata
 • Exista o perioada critica in viata bebelusului, Intre 3 si 6 luni cand nivelurile totale de anticorpi sunt cele mai scazute deoarece scad anticorpii maternali, iar productia proprie de anticorpi este inca redusa
 • Anticorpii maternali de dispar in primele 6-8 luni, iar productia proprie de anticorpi creste atingand valorile adultului in jurul varstei de 7-8 ani
 • Nou-nascutii incep sa sintetizeze anticorpi imediat dupa nastere si ating nivelurile normale in jurul varstei de 4-5 ani
 • nivelurile de IgA cresc lent, atingand valorile adultului in adolescenta.
Cum protejam copiii de gripa
Imunitate nou-nascuti

Nou-nascutii sunt protejati de anticorpii materni care le confera o imunitate pasiva in primele luni de viata

Exista o perioada critica in viata bebelusului, Intre 3 si 6 luni cand nivelurile totale de anticorpi sunt cele mai scazute deoarece scad anticorpii maternali, iar productia proprie de anticorpi este inca redusa

Anticorpii maternali de dispar in primele 6-8 luni, iar productia proprie de anticorpi creste atingand valorile adultului in jurul varstei de 7-8 ani

Nou-nascutii incep sa sintetizeze anticorpi imediat dupa nastere si ating nivelurile normale in jurul varstei de 4-5 ani

Expunerea la infectiile comune are un rol important in formarea unui sistem imunitar puternic. Copiii incep sa raceasca dupa varsta de 6 luni. Aproximativ 7-8 episade de raceala pe an sunt considerate normale. Media scade la 5-6 episoade pe an la varsta scolara, iar adolescentii ca si adultii, racesc in jur de 4 ori pe an.

Este nevoie sa luam suplimente pentru cresterea imunitatii?

Oamenii sunt atrasi de diverse reclame despre diferite preparate care promit intarirea imunitatii.

Este important sa retii ca in cazul deprimarii sistemului imunitar, pot fi extrem de utile anumite suplimente alimentare  – acizi grasi esentiali din seminte de in, canepa, peste, nuci, vitamine – A, B2, B6, C, D, E,  antioxidanti, preparate din plante sau probiotice. Fii atent sa nu faci excese cum ar fi doze prea mari de vitamina B6 care pot determina dezvoltarea unor tumori, sau excesul de zinc care poate inhiba sistemul imunitar.

Recomandarea noastra este cura cu VIT 19-Imuno, care contine ingrediente naturale ce se absorb in proportie de 98% de catre organism si s-a dovedit foarte efficient in prevenirea unor forme grave de gripa la copii si adulti. Cu VIT-19 Imuno este o solutie viabila sa ne protejam copiii de gripa.

Cum ne protejam copiii de gripa si cum obtinem o imunitate puternica?

Un organism sanatos conduce la un sistem imunitar puternic. Alegerea unui stil de viata sanatos ne asigura o imunitate puternica si un tonus excelent.Iata cum putem contribui la sanatatea noastra. Iata cum ne protejam copiii de gripa

Cum protejam copiii de gripa
Dieta Echilibrata
 • Prin mentinerea unei diete echilibrata
 • Cel putin o cura pe an cu suplimente nutritive naturale (absorbtie ridicata)
 • Faceti sport regulat
 • Reducerea sau renuntarea la fumat
 • Consuma alcool in cantitati moderate
 • Somn de 7-8 ore pe noapte
 • Mentine tensiunea arteriala la nivel optim

Cand scade imunitatea?

O scaderereala a imunitatii apare in cazul anumitor boli cum ar fi SIDA, cancerul, diabetul, sau in cazul anumitor tratamente medicale ori chirurgicale. Odiminuare a imunitatii o intalnim la copii si varstnici, la alcoolici, fumatori, supraponderali sau in cazul stresului emotional si fizic, cat si in cazul tulburarilor de somn, de alimentatie sau expunerii la un mediu toxic.

Cum protejam copiii de gripa

Ce complicatii apar in urma scaderii imunitatii?

Imunitatea scazuta se maifesta prin faptul ca devenim vulnerabili in fata infectiilor, celulele se deterioreaza, apar inflamatii, apare dezvoltarea tumorilor si alte probleme grave de sanatate.

Lasă un răspuns
Related Posts