Cele mai bune 18 alimente sănătoase de cumpărat în vrac (și cele mai proaste)

Este o alegere inteligentă să achiziționați unele alimente în cantități mari pentru a economisi bani. Cu toate acestea, următoarele alimente sunt mai perisabile și trebuie achiziționate doar în cantități mici. Fructe și legume proaspete Dacă cumpărați în mod regulat produse proaspete, sunt șanse să fi găsit în frigider o legume sau un fruct putrezit care
Cele mai bune 18 alimente sănătoase de cumpărat în vrac (și cele mai proaste)

Este o alegere inteligentă să achiziționați unele alimente în cantități mari pentru a economisi bani. Cu toate acestea, următoarele alimente sunt mai perisabile și trebuie achiziționate doar în cantități mici.

Fructe și legume proaspete

Dacă cumpărați în mod regulat produse proaspete, sunt șanse să fi găsit în frigider o legume sau un fruct putrezit care nu a fost folosit la timp.

Deși există excepții, multe fructe și legume proaspete, cum ar fi fructele de pădure, dovleceii și verdeața , au o perioadă de valabilitate de mai puțin de o săptămână înainte de a începe să putrezească.

Când cumpărați fructe și legume proaspete, cumpărați doar ceea ce știți că veți folosi în săptămâna următoare pentru a evita risipa de alimente.

Uleiuri

În timp ce uleiurile saturate precum uleiul de cocos și uleiul de palmier se păstrează bine, alte uleiuri nu trebuie achiziționate în vrac.

Uleiurile vegetale care conțin cantități mari de grăsimi polinesaturate, cum ar fi uleiurile de șofran, soia și floarea soarelui, sunt mai susceptibile la oxidare, în special atunci când sunt depozitate în recipiente din sticlă transparentă sau plastic (27 ).

Uleiuri bogate în grăsimi polinesaturate sh ar putea fi achiziționate doar în cantități mici și depozitate în locuri răcoroase și întunecate pentru a preveni oxidarea.

Ouă

Magazinele mari cu reduceri vând adesea ouă în vrac la prețuri reduse.

Dacă aveți o familie numeroasă care mănâncă ouă zilnic, atunci cumpărarea în vrac poate fi economică.

Totuși, cei care mănâncă rar ouă și cei cu este posibil ca gospodăriile mici să nu poată termina câteva zeci de ouă înainte de data de expirare de trei până la cinci săptămâni (28).

Făină

Pentru a evita alterarea, făina albă, integrală și pe bază de nuci nu trebuie achiziționată în vrac.

Făina integrală are un termen de valabilitate de până la trei luni, în timp ce făina albă poate începe să se strice după șase luni.

Anumite făinuri pe bază de nuci sunt și mai susceptibile la alterare și trebuie păstrate la frigider sau congelator .

Mirodenii

Deoarece condimentele sunt folosite în cantități mici, cel mai bine este să evitați să cumpărați recipiente vrac.

Mirodenii poate pierde t potența moștenitoare în timp și ar trebui înlocuită la fiecare 6-12 luni pentru o aromă optimă.

Alimente preparate

Nu fi tentat să Aprovizionați-vă cu mâncărurile preparate preferate când sunt la vânzare, cu excepția cazului în care intenționați să mâncați rapid produsele.

Mâncăruri precum salata de ouă, salata de pui și pastele fierte durează doar câteva zile în frigider.

În plus, consumul de alimente preparate peste data de expirare vă poate pune în pericol de apariție a bolilor alimentare (29).

Rezumat Deși este logic să cumpărați unele articole în vrac, alimente precum uleiurile, ouăle , produsele proaspete, făina, condimentele și alimentele preparate trebuie cumpărate numai în cantități mici.

Lasă un răspuns
Related Posts