Includem produse pe care le considerăm utile pentru cititorii noștri. Dacă cumpărați prin link-urile de pe această pagină, este posibil să câștigăm un mic comision. Iată procesul nostru.
În al doilea rând, după dragostea mea de călătorie este dragostea mea pentru mâncare.
Când sunt capabil să mă cufund într-o altă cultură, răsfățându-mă cu tradiția lor. alimente, mă simt conectat cu ele.
Crecând în Trinidad și Tobago („Trinbago”), călătoria mea cu mâncarea a fost diversă în mod implicit. Cu influențe coloniale engleze, franceze și spaniole, precum și practici alimentare din Africa, India de Est, China și acum Venezuela, mâncarea din Trinbago este un adevărat ocol de topire.
Totuși, cea mai mare parte a educației mele formale în materie de nutriție sa concentrat pe piramida alimentară și acum pe ghidul MyPlate al Departamentului Agriculturii din SUA (USDA) — concepte care nu se aliniază cu multe mese tradiționale.
În timp ce MyPlate demonstrează că o farfurie echilibrată ar trebui să fie jumătate din legume fără amidon, un sfert de proteine și un sfert de cereale, mâncărurile tradiționale dintr-o oală combină aceste grupuri de alimente într-o masă care poate să nu fie porționat în mod distinct pe o farfurie.
De exemplu, nu este practic să serviți pelau — un fel de mâncare din Caraibe într-o oală, făcut cu pui caramelizat, orez prefiert , mazăre de porumbei și o gamă largă de legume și condimente — în șablonul MyPlate.
Ca dietetician și iubitor de mâncare, am devenit astfel confuz și frustrat când Am încercat să creez cultural c mâncăruri sănătoase.
Am început să mă întreb: „Sunt aceste mese tradiționale cu adevărat sănătoase dacă nu se potrivesc cu matrița MyPlate, sau Occidentul acceptat. înțelegerea meselor sănătoase și echilibrate nu are competență culturală?”
Abia în ultimii ani am reușit să dezvolt un concept de alimentație sănătoasă care să includă nuanțele mâncărurilor culturale și a incluziunii.
Te voi lua cu mine în părți ale acelei călătorii și îți voi arăta ce am învățat.